Ecranele Apple ar putea deveni mai rezistente cu o tehnologie noua

/, IOS, iPhone/Ecranele Apple ar putea deveni mai rezistente cu o tehnologie noua
  • Un nou patent Apple ar putea face ecranele mai rezistente
  • Tehnologiile avansate ar putea crea un ecran flexibil performant si robust
  • Apple nu a vorbit inca in mod oficial despre un iPhone flexibil 

Un telefon flexibil este probabil unul din cele mai asteptate gadgeturi din partea celor de la Apple, insa pana in acest moment nu exista decat zvonuri si presupuneri. Cu toate astea, un nou patent dezvaluit recent de USPTO (United States Patent and Trademark Office) indica faptul ca producatorul nord-american continua sa dezvolte noi tehnologii care ar putea aduce un iPhone pliabil mai aproape de realitate.

Desi termenul “ecran iPhone flexibil” nu este mentionat nicaieri in cadrul dosarului de patent depus de Apple, avem motive intemeiate sa credem ca tehnologia descrisa are legatura cu un asemenea telefon. In documentele USPTO apar insa referiri directe la zone de indoire, crapaturi si deformari sau aparitia unor pixeli morti, aceste detalii indicand in mod clar un display care se pliaza.

Patentul lui Apple se refera la un strat aditional care ar putea intra in alcatuirea noilor ecrane si care sa contina “particule de umplutura intr-o matrice de polimeri”. Compusii chimici care ar putea fi utilizati sunt Al2O, MgAlO 4, SiAlON, AlON sau ZrO2, acest strat urmand sa confere displayurilor si un plus de rezistenta la zgarieturi sau socuri directe.

Ca in multe alte cazuri in care Apple a obtinut felurite patente, ele au ramas nefolosite, neexistand nici de aceasta data vreo certitudine reala in privinta utilizarii acestei tehnologii. Cu toate acestea, nu putem omite faptul ca Apple are deja in teste diverse prototipuri de ecrane flexibile, atat de la Samsung, cat si de la BOE, incercand sa determine care ar fi cele mai bune solutii structurale si de design pe care le-ar putea folosi.

Desi Cupertino nu a facut public in mod oficial nici un aspect legat de viitorul unui iPhone flexibil, punem acest lucru pe seama procesului de testare pentru care Apple sunt atat de bine cunoscuti. Cel mai probabil, in momentul in care vor ajunge la un tip de ecran care sa le satisfaca exigentele, Apple vor incepe sa discute mai mult pe marginea acestui subiect.