Ecranele de iPhone s-ar putea schimba radical

/, IOS, iPhone/Ecranele de iPhone s-ar putea schimba radical

Vesti bune si interesante vin din partea lui Apple Insider, care a descoperit un patent foarte recent al gigantului din Cupertino in domeniul tehnologiilor folosite in fabricarea displayurilor. Patentul are un titlu oarecum generic, dar in spatele lui se ascunde o realizare cu un potential urias.

Noua inovatie patentata de Apple se refera la un “ecran cu ferestre pentru transmiterea luminii” si este ceea ce ar putea deveni displayul perfect. Ea prefigureaza aparitia unui ecran iPhone sau iPad care ar acoperi integral fata dispozitivelor pe care e instalat, eliminand nevoia de crestaturi sau perforatii.

Se pare ca Apple au gasit o metoda de a fabrica un ecran prin care sa treaca lumina, dar care sa arate din exterior la fel ca oricare alt display. Astfel, senzorii din spatele lui ar putea “vedea” in exterior fara ca ei sa fie vizibili, iar lista include chiar si un scanner de amprenta.

Daca Apple va reusi sa duca la maturiate acest concept, vom avea parte de o noua revolutie in domeniul ecranelor, care ar permite ca acestea sa se intinda de la o muchie la alta, fara vreun fel de intreruperi, oferind astfel o experienta foto si video extraordinara.

Atat Oppo cat si Xiaomi experimenteaza cu tipuri asemanatoare de ecrane, dar tehnologia este inca departe de punctul in care s-ar putea extinde la productia la scara larga, in timp ce calitatea imaginilor rezultate lasa mult de dorit.

Detinatorii de iPhone vor putea alege cum sa deblocheze telefoanele lor, caci se pare ca Apple va introduce o noua forma de Touch ID, care ar putea functiona pe intreg ecranul, in paralel cu Face ID. Putem astepta aceste noi capabilitati in 2021 cel mai devreme, adauga respectatul analist Ming-Chi Kuo.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.