Ecranul lui iPhone 12 este mai rezistent decat predecesoarele

/, IOS, iPhone/Ecranul lui iPhone 12 este mai rezistent decat predecesoarele

PhoneBuff nu au pierdut deloc vremea si au realizat deja primele teste de cadere cu iPhone 12 si iPhone 12 Pro, iar rezultatul este unul spectaculos in comparatie cu modelele mai vechi de telefoane Apple. Pe scurt, noul ecran iPhone cu tehnologia Ceramic Shield s-a dovedit a fi notabil mai rezistent decat tot ce au facut Apple pana acum, indurand o serie nemiloasa de caderi de la diverse inaltimi, atat pe beton, cat si pe suprafete metalice dure.

Spatele din sticla al noilor iPhone nu beneficiaza de Ceramic Shield, iar in cazul lui iPhone 12, versiunea standard, el s-a spart de la prima cadere. In mod ciudat, desi spatele lui iPhone 12 Pro este identic, el a rezistat cu brio intregii baterii de teste fara a se crapa. O posibila cauza ar fi felul diferit in care reactioneaza la socuri sasiul lui 12 Pro, care este din otel chirugical, spre deosebire de cel al lui iPhone 12, care este fabricat din aluminiu.

Unul din aspectele bizare este faptul ca in cazul lui iPhone 12, desi sticla care protejeaza camerele a ramas intacta, ceva s-a spart inauntrul modulului, astfel incat, atunci cand utilizatorul face un zoom, apar crapaturi si cioburi in cadru. Camerele lui iPhone 12 Pro au ramas intacte.

Suntem curiosi cum se vor comporta noile iPhone in comparatie cu recentele terminale ale lui Samsung, care beneficiaza de panouri din sticla Corning Victus, considerata cea mai rezistenta din industrie. Mai mult, au aprut voci care considera ca Apple ar putea reintroduce spatele din aluminiu, folosind aceeasi solutie pentru incarcarea wireless precum noul Google Pixel, care este decupat in zona de transfer electromagnetic.