Exynos 980 aduce 5G pe mai multe telefoane mobile

/, Blog, Samsung/Exynos 980 aduce 5G pe mai multe telefoane mobile

Samsung a anuntat un nou procesor cu modem 5G integrat, care va fi instalat in numeroase telefoane ce urmeaza a fi lansate in cursul anului viitor. In mod curios, Exynos 980 nu este urmasul unui procesor pentru flagshipuri, asa cum ne-am fi asteptat. El nu este o generatie upgradata a lui Exynos 9825 care e prezent in Galaxy Note 10 si Note 10+, ci reprezinta o noua directie de dezvoltare a producatorului koreean.

Exynos 980 este un procesor adresat telefoanelor din gama medie, dar care foloseste cele mai avansate tehnologii de comunicatie. Este bazat pe tehnologia FinFET de 8 nanometri si are opt nuclee: doua sunt Cortex-A77 la 2.2 GHz si sase nuclee Cortex-A55 la 1.8 Ghz.

El poate utiliza mediile de stocare UFS 2.1 si poate lucra cu un ecran Samsung WQHD+ cu rezolutie 3360×1440 pixeli datorita procesorului grafic Mali-G76 MP5 integrat. El poate administra o camera de nu mai putin de 108 MP sau un modul cu doua camere de cate 20 MP. Modemul 5G integrat va reduce necesarul de energie al telefoanelor echipate cu Exynos 980 in timp ce va putea administra si conexiuni Wi-Fi 6.

Samsung a declarat ca productia la scara larga a acestui procesor va demara undeva pana la finalul acestui an, asteptarile ca el sa apara in noi terminale ale seriei Galaxy A in 2020 fiind cat se poate de realiste.

Pentru moment, Galaxy A90 5G este unicul telefon non-flagship care ofera comunicatii 5G, dar se pare ca acest lucru se va schimba in curand, spre binele industriei, fiind o presiune concurentiala semnificativa indreptata spre concurenta.