Functia “Close-up Zoom” rezolva problema de focalizare pe S20 Ultra

/, Blog, Samsung/Functia “Close-up Zoom” rezolva problema de focalizare pe S20 Ultra

Samsung S20 Ultra a venit cu un senzor principal foarte performant, de 108 MP, care ofera capabilitati de zoom foarte avansate. Totusi, aceasta echipare a venit si cu un neajuns: distanta focala necesara pentru a obtine zoomul impresionant face insa ca fotografiile facute de foarte aproape sa fie aproape imposibil de focalizat corect.

Utilizatorii de S20 Ultra nu au pregetat in a-si exprima nemultumirea pe platformele sociale, impingandu-i pe Samsung sa caute solutii la aceasta problema. La urma-urmei, este greu de acceptat ca un flagship precum S20 Ultra sa functioneze atat de precar.

Producatorul koreean a gasit o solutie software care ar trebui sa rezolve acest neajuns. Ea a fost denumita “Close-up Zoom” si limiteaza zoom-ul la 1.5x, in timp ce AI-ul ghideaza utilizatorul sa se departeze putin de subiect, daca e cazul, pentru a obtine o imagine de buna calitate.

Cand obiectivul camerei este prea aproape de subiectul ce urmeaza a fi fotografiat, S20 Ultra isi da seama ca nu va putea focaliza cum trebuie si afiseaza pe display butonul de “Close-up Zoom”. Apasarea lui trece telefonul in modul de zoom 1.5x, astfel incat utilizatorul nu trebuie sa fie extrem de aproape de subiect pentru a face o fotografie “de aproape”.

De mentionat ca S20 Ultra este singurul flagship Samsung care va avea implementata aceasta functie, intrucat modelele S20 de baza si S20+ au alti senzori pentru acest gen de fotografie, de 12 MP, si care functioneaza corespunzator in asemenea scenarii.

S20 Ultra a fost lansat in luna martie a acestui an si este echipat cu un ecran Samsung de 6.9″ si rezolutie de 1440 x 3200 pixeli. In functie de zonele unde este comercializat, el are fie un procesor Exynos 990, fie unul Snapdragon 865, ajutat de 12 GB de RAM si stocari care pornesc de la 128 GB, alaturi de un slot microSDXC.