Galaxy A2 Core va fi cel mai ieftin telefon Samsung

/, Blog, Samsung/Galaxy A2 Core va fi cel mai ieftin telefon Samsung

Cei care sunt in cautarea unui telefon nou dar ieftin si lipsit de pretentii vor avea in curand ocazia sa cumpere unul de la Samsung. Este vorba despre viitorul terminal Android Go pe care il pregatesc koreenii, Galaxy A2 Core. Telefoanele din gama Core sunt destinate celor cu nevoi multimedia foarte reduse, dar care totusi isi doresc un smartphone in locul unui feature phone.

A2 Core va fi cel mai probabil cel mai ieftin telefon din gama actuala a lui Samsung dar acest pret redus vine la pachet cu specificatii modeste. Ca mai toate telefoanele ieftine, carcasa lui e din plastic, in timp ce ecranul va fi unul qHD de 5″ cu rezolutie 960 x 540 pixeli. La interior vom gasi un procesor Exynos 7870 de 1.6 GHz cu 8 nuclee, despre care se spune ca va fi ajutat de doar 1 GB de RAM.

Stocarea on-board e si ea modesta, de doar 16 GB, dar prezenta unui slot microSD va permite extinderea ei dupa nevoi. Pe fiecare fata a lui A2 Core vom avea cate o singura camera cu senzor de 5 MP, diferenta dintre ele fiind apertura: cea principala va avea o apertura de f/1.9, in timp ce cea ce selfie va fi de f/2.2 Telefonul va rula totusi un software de infrumusetare a imaginilor, insa nu va asteptati le ceva spectaculos. Bateria este de 2600 mAh si nu suporta incarcare rapida, iar A2 Core nu va avea nici scanner de amprenta.

Se zvoneste ca Galaxy A2 Core va fi lansat intai in pietele emergente asiatice, cu un pret aproape hilar, daca ne raportam la telefoanele recent anuntate de Samsung. A2 Core ar urma sa coste in jur de 75 dolari, da va rula totusi Android 9 Pie, in versiunea sa “light” denumita Go Edition. Intrebarea dificila este daca merita o inlocuire ecran Samsung pentru A2 Core in cazul in care se deterioreaza displayul, ori daca e mai simplu de cumparat unul nou.