Galaxy A51 – cel mai bine vandut telefon Android pana acum in 2020

/, Blog, Samsung/Galaxy A51 – cel mai bine vandut telefon Android pana acum in 2020

Un raport recent realizat de catre Strategy Analytics precizeaza care au fost cele mai bine vandute telefoane Android in primul trimestru al anului curent. Intr-un mod cu totul nesurprinzator, Samsung ocupa nu mai putin de patru locuri in acest top, in timp ce celelalte doua sunt adjudecate de catre Xiaomi.

De remarcat ca in acest top regasim un singur flagship, anume Samsung Galaxy S20+, pe locul al treilea, cu o cota de piata de 1.7%. Locul doi apartine concurentilor de la Xiaomi, cu modelul Redmi 8, care are o cota de 1.9%. Pe primul loc regasim un Samsung, anume modelul Galaxy A51, care a acoperit 2.3% din totalul vanzarilor de telefoane Android la nivel mondial.

Este destul de usor de inteles cum a reusit A51 sa castige batalia vanzarilor Android in primele trei luni ale anului. Dincolo de faptul ca este un produs al unei firme celebre in telefonia mobila, A51 este un terminal care aduce specificatii foarte atractive la un pret convenabil. In acest moment, Galaxy A51 se poate cumpara cu mai putin de 280€ pentru versiunea de 128 GB, ceea ce il face o optiune excelenta pentru clientii care isi doresc un telefon nou si performant.

A51 este echipat cu un ecran Samsung cu diagonala de 6.5″ Super AMOLED cu rezolutie 1080 x 2400 pixeli, cu o camera de selfie de 32 MP pozitionata central. Camera principala este una de 48 MP, alaturi de care gasim una ultrawide de 12 MP si inca doua de cate 5 MP, una de macro si una de adancime.

Procesorul e un Exynos 9611 cu opt nuclee, ajutat de 6 GB de RAM. Stocarea de 128 GB poate fi extinsa cu un card microSD de pana la 512 GB, iar acumulatorul de 4000 mAh suporta incarcare rapida de 15 W prin portul USB-C.