Galaxy A71 5G ajunge pe pietele internationale

/, Blog, Samsung/Galaxy A71 5G ajunge pe pietele internationale

Vesti bune pentru cei care isi doresc un telefon 5G. Samsung a anuntat ca versiunea 5G a lui Galaxy A71 va fi disponibila si pe alte piete decat cele nord-americana si chineza. Aceasta decizie vine cel mai probabil pe fondul extinderii retelelor de comunicatii 5G la nivel mondial, dar si din dorinta lui Samsung de a acapara cat mai mult din aceasta piata pana cand concurentul cel mai aprig, Apple, reuseste sa lanseze o serie de iPhone 5G.

Analistii au apreciat ca lansarea unor modele de iPhone 5G ar putea aduce suprematia lui Apple in acest segment pana la sfarsitul anului, asa ca nu e deloc surprinzator sa vedem cum producatorul koreean se deschide in acest mod cat mai multor tari. Se zvoneste ca primele zone in care Galaxy A71 5G ar putea deveni disponibil, inafara de SUA si China, ar fi Noua Zeelanda, Australia, dar si cateva state europene.

Pe langa A71, Galaxy A51 va primi si el conectivitate 5G, ca parte a aceleiasi miscari tactice a lui Samsung. A51 5G a trecut deja pe la Geekbench, dar fara a fi dezvaluite prea multe detalii tehnice.

Este destul de greu de crezut ca Samsung va opera modificari in caracteristicile versiunii 5G a lui Galaxy A71. Asta inseamna ca am putea avea parte de acelasi Snapdragon 730, ajutat de 6 sau 8 GB de RAM si cu 128 GB de stocare, impreuna cu un slot microSD care accepta carduri de pana la 1TB.

Acest terminal ar urma sa aiba un ecran Samsung Super AMOLED de 6.7″ cu scanner de amprenta integrat si o perforatie pentru camera de selfie de 32 MP. Modulul de camere principale ar avea un senzor de 64 MP, alaturi de unul de 12 MP ultra-wide si doi de cate 5 MP, unul macro si unul pentru adancime.

Acumulatorul ar putea ramane si el neschimbat, de 4500 mAh cu incarcare de 25W si port USB-C. Cat despre pret, nu credem ca A71 5G va aparea sub 500 euro in Europa.