Galaxy A82 5G va avea o versiune A Quantum 2

/, Blog, Samsung/Galaxy A82 5G va avea o versiune A Quantum 2

Piata domestica a lui Samsung ar putea primi o varianta speciala a viitorului Galaxy A82 5G, care s-ar putea numi A Quantum 2. Diferenta consta intr-o noua tehnologie de securitate pe care ar urma s-o implementeze koreenii, numita QRNG (Quantum Random Number Generator), ruland pe un cip dedicat si oferind o securitate mult imbunatatita telefoanelor pe care este instalat.

Primul terminal al seriei A Quantum fusese o versiune a lui Galaxy A72, care se vanduse doar in Korea. El avea un ecran Samsung Super AMOLED de 6.7” de tip Infinity-O, cu o crestatura mica in partea de sus, un procesor Exynos 980, camera principala de 64 MP, iar cea de selfie de 32 MP, acumulatorul avand 4500 mAh si incarcare rapida de 25W.

Pentru 2021, A Quantum 2 ar putea abandona camera rotativa cu care se lansase A80, revenindu-se la un design traditional, cu camera de selfie intr-un decupaj din ecran, iar modulul principal independent. Cu toate acestea, in lipsa unor informatii credibile, putem estima ca Samsung ar putea pastra designul “all screen” al lui A80.

Noul Quantum este asteptat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855+ ajutat de minim 6 GB de RAM si cu variante de 128 si 256 GB de stocare. Nu se stie pentru moment ce camere va avea, mai ales in cazul in care Samsung vor decide sa revina la un setup clasic, insa 64 MP pentru cea principala pare un minim cu care sunt de acord toti expertii din industrie, indiferent de decizia de design care va fi adoptata.

Galaxy A Quantum 2 va rula Android 11 din fabrica si, cel mai probabil, cea mai noua versiune a interfetei grafice One UI, pastrand si slotul microSD, si poate chiar si mufa jack stereo de 3.5mm. Este destul de probabil ca o versiune a acestui terminal fara cipul QRNG sa fie oferita pe pietele internationale sub denumirea Galaxy A82 5G, dar despre aceasta vom afla mai multe in curand.