Galaxy A90 5G – alternativa mai ieftina pentru comunicatii ultrarapide

/, Blog, Samsung/Galaxy A90 5G – alternativa mai ieftina pentru comunicatii ultrarapide

Samsung are planuri mari in ceea ce priveste 5G, iar ele se vor materializa in scurt timp in inca un telefon care primeste aceasta capabilitate. Este vorba despre o noua versiune a lui Galaxy A90 care propune comunicatii ultrarapide la un pret semnificativ mai scazut decat cel al telefoanelor premium precum S10 sau Note 10.

A90 5G va fi bazat pe modelul de baza, asa ca ne putem astepta la un generos ecran Samsung Super AMOLED de 6.7” cu rezolutie 1080 x 2400 pixeli, un procesor Snapdragon 855, 6 sau 8 GB de RAM, stocare de minim 128 GB dar fara un slot aditional microSD.

Informatiile actuale pe care le detinem indica faptul ca A90 5G va beneficia doar de incarcare rapida de 25W cu adaptorul de priza care este prezent si in pachetele S10 sau Note 10. Cel mai probabil, koreenii au eliminat Super Fast Charging 2.0 (45W) din lista de specificatii pentru a putea mentine pretul acestui telefon cat mai jos, in speranta ca tot mai multi clienti vor opta pentru 5G.

Surse din industrie spun ca A90 5G ar fi obtinut deja certificarile necesare, iar lansarea lui este iminenta. Suntem curiosi sa vedem cu ce pret va iesi pe piata acest terminal, data fiind pozitionarea lui in gama medie a lui Samsung. A90 5G ar putea deveni primul telefon care ofera conectivitate la cele mai moderne standarde, dar care sa aiba un pret accesibil, constituind un precedent interesant si punand in dificultate concurenta chineza, in special pe Huawei.

Se zvoneste ca A90 5G va imprumuta sistemul de camere rotative introdus odata cu A80, cu senzori de 48, 8 si 5 MP, imbunatatiti cu tehnologia de stabilizare optica Tilt OIS. Acumulatorul lui ar urma sa stocheze 4400 mAh, iar A90 5G ar urma sa fie disponibil in culorile Angel Gold, Ghost White si Phantom Black.