Galaxy E02 devine low-end-ul lui Samsung, asteptat in curand

/, Blog, Samsung/Galaxy E02 devine low-end-ul lui Samsung, asteptat in curand

Samsung au facut o multime de bani din telefoane ieftine care erau gandite pentru piete din dezvoltare, in care doar putini clienti si-ar fi permis un terminal premium. Si pentru ca politica aceasta de preturi scazute s-a dovedit atat de profitabila, nu trebuie sa ne mire intentia koreenilor de a resuscita gama Galaxy E, ale carui terminale ar trebui sa devina cele mai ieftine din intreaga oferta.

Primul dispozitiv despre care am primit vesti va fi Galaxy E02, pentru care Samsung au si cret o pagina de suport pe site-ul lor indian. Acest lucru inseamna ca nu va mai dura decat putin pana cand E02 va fi lansat in mod oficial, intai in India, apoi probabil croindu-si drum si catre pietele occidentale.

Numarul de cod al lui E02 este SM-E025F/DS si dinc ate se stie, a trecut deja prin procedurile de certificare ale lui Wi-Fi Alliance si BIS (Bureau of Indian Standards), insemnand ca dezvaluirea oficiala nu este departe. Din pacate, se stiu foarte putine detalii tehnice despre acest telefon.

Se zvoneste ca el va rula Android 10 Go din fabrica, o versiune sistemului de operare care mentine doar functiile de baza. Expertii cred ca acest telefon va avea doar 2 GB de RAM si 32 GB stocare, existand si posibilitatea de a fi oferita si o varianta superioara, cu 3GB/64 GB. Fiind un telefon dual-SIM, Galaxy E02 va putea primi un card microSD in cel de-al doilea slot, rezolvandu-se astfel problema spatiului intern.

Se asteapta ca E02 sa aiba un ecran Samsung TFT LCD cu diagonala de 6”, insa nu se cunoaste pentru moment ce alegere vor face koreenii in ceea ce priveste procesorul. Avand in vedere ca acest nou Galaxy entry-level s-ar putea lansa cu un pret in jurul a 100-130$ si ruleaza o versiune Go de Android, nu ne putem astepta decat la un procesor foarte modest, dar care sa fie in stare sa execute functiile de baza multumitor.