Galaxy Fold 2 ar putea abandona stylusul S-Pen

/, Blog, Samsung/Galaxy Fold 2 ar putea abandona stylusul S-Pen

Desi Samsung nu a oferit inca vreo data la care ar putea anunta noul Galaxy Fold 2, stim ca producatorul koreean lucreaza asiduu la perfectionarea acestui model. Cele mai noi zvonuri din tabara lui Samsung ne ofera cateva detalii despre cum ar putea fi succesorul Fold-ului initial.

Sursa Sleepy Kuma de pe Twitter mentioneaza ca cel mai probabil, Fold 2 va avea un ecran Samsung mai mare decat a versiunii initiale a lui Galaxy Fold, fara a specifica insa daca aceasta crestere este una marginala sau una demna de luat in seama.

Un alt detaliu extrem de interesant este legat de prezenta, sau mai bine zis, absenta unui stylus. S-a vehiculat destul de mult ideea ca acest nou model de Fold ar putea beneficia de un stylus, dar se pare ca Samsung ar fi abandonat aceasta caracteristica.

La baza acestei decizii ar putea sta doua aspecte. Primul este legat de redimensionarea si reorganizarea spatiului interior disponibil. Un stylus ocupa un volum destul de mare in corpul unui telefon, iar Samsung ar putea intampina dificultati in a-l integra in Fold 2.

A doua problema este, bineinteles, legata de interactiunea dintre varful stylusului si displayul telefonului. Chiar daca au introdus si Ultra Thin Glass in cel mai nou tip de ecran flexibil, cel de pe Galaxy Z Flip, suprafata exterioara este inca foarte departe de a avea rezistenta unui strat traditional de sticla. Exista temeri bine intemeiate ca lucrul cu stylusul S-Pen ar putea dauna major ecranului lui Galaxy Fold 2, motiv pentru care acest accesoriu nu va fi inclus in pachet.

In final, sursa mai adauga ca Samsung ar putea aduce pe piata doua noi culori pentru Fold 2, Martian Green si Astro Blue. Data fiind situatia globala cauzata de pandemia de coronavirus COVID-19, nu ne ramane decat sa asteptam pentru a vedea cum vor evolua planurile lui Samsung pentru Galaxy Fold 2.