Galaxy Fold 2 va avea ecran din sticla flexibila

/, Blog, Samsung/Galaxy Fold 2 va avea ecran din sticla flexibila

Au aparut deja zvonuri legate de un posibil Galax Fold 2 pe care Samsung l-ar pregati pentru lansare anul viitor in primavara. Cel mai interesant aspect in toata aceasta poveste este faptul ca acest nou telefon pliabil va avea un ecran Samsung acoperit cu sticla in locul materialului plastic pe care koreenii l-au folosit, fara succes, pentru versiunea initiala a terminalului.

Acest nou tip de sticla se numeste UTG (Ultra Thin Glass) si e fabricat de Dolnsys. Grosimea acestei sticle este de aproximativ 25 de microni, adica mai subtire decat un fir de par uman. Formula speciala, in combinatie cu grosimea stratului, asigura o flexibilitate excelenta, fara a afecta celelalte proprietati importante ale materialului, precum transparenta, rezistenta sau conductivitatea electrica.

Testele facute de Dolnsys pana acum au dat rezultate peste asteptari, iar compania se astepta initial ca productia la scara larga sa inceapa anul viitor. Planurile au fost devansate, Dolnsys afirmand ca ar putea livra primele loturi de sticla pentru cranele de 8″ ale lui Fold 2 la sfarsitul lui 2019. Asadar, am putea avea parte de un anunt-bomba al lui Samsung undeva in primavara lui 2020, asta daca restul procesului de dezvoltare si testare a terminalului decurge fara probleme.

Odata cu abandonarea ecranului cu suprafata exterioara din plastic, Samsung ar putea intra intr-o noua era in ceea ce priveste telefoanele mobile, mai ales daca isi vor face verificarile mai temeinic decat au facut-o in cazul Galaxy Fold. Credem ca Samsung au invatat o lectie importanta din esecul initial al lui Fold si nu vor mai repeta greselile din trecut.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.