Galaxy Fold costa 1980$ in SUA

/, Blog, Samsung/Galaxy Fold costa 1980$ in SUA

Primele telefoane Samsung Galaxy Fold vor ajunge la noii lor posesori incepand cu 25 aprilie, pentru precomenzile efectuate zilele acestea.Se pare ca primul provider de telefonie mobila care le vinde in Statele Unite este AT&T Next, care ofera posibilitatea achizitionarii in 30 de rate a cate 66$, dar si o optiune cu banii jos pentru cei care nu doresc un contract de aproape trei ani.

Pretul acestui telefon novator este unul pe masura, clientii care si-l doresc urmand a fi nevoiti sa plateasca nu mai putin de 1980 de dolari americani pentru a intra pe loc in posesia lui. Desi suma este una exorbitanta daca ne gandim ca avem de-a face cu un telefon mobil, nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca discutam despre primul telefon cu ecran flexibil care ajunge la clientii finali.

Fold nu este singurul dispozitiv de acest gen, caci din spate vin tare Huawei cu al lor Mate X, carora si alti fabricanti li se vor alatura indata. Deocamdata, preturile acestor telefoane sunt extrem de ridicate atat din cauza noutatii lor, dar si a tehnologiilor folosite si a specificatiilor. Balamalele si ecranele sunt de departe cele mai costisitoare si greu de produs componente, asa ca nu e de mirare ca in faza incipienta a acestei noi generatii de telefoane, doar cei cu dare de mana si le vor putea permite.

Spre deosebire de restul terminalelor premium de pe piata, Galaxy Fold nu are echipari diferentiate, singurele diferente fiind in gama de culoare. Pentru moment, Samsung nu ofera decat doua nuante, Space Silver si Cosmos Black, nestiindu-se inca nimic de soarta versiunilor Martian Green si Astro Blue.

Va fi disponibila doar versiunea cu stocare maxima, de 512 GB si 12 GB de memorie RAM, cu un procesor Snapdragon 855 cu opt nuclee: unul de 2.8 GHz, trei de 2.4 GHz si patru la 1.7 Ghz. La capitolul camere, Galaxy Fold se lauda cu trei senzori principali (12 MP telefoto, 12 MP wide-angle cu zoom 10x, 16 MP ultrawide-angle cu apertura dubla) si doua de selfie, 10 MP si 8 MP pentru camera de adancime de camp. Acumulatorul lui Fold are capacitate de 4380 mAh.

Suntem curiosi sa vedem cum arata sistemele de protectie ale ecranului pentru Galaxy Fold. E greu de crezut ca producatorul koreean nu are un as in maneca pentru acest terminal. E bine de stiut ca pretul mare al acestui telefon vine la pachet cu o asigurare speciala din partea fabricantului: clientii ale caror displayuri nu functioneaza in parametrii corecti vor putea primi o inlocuire ecran Samsung gratis.