Galaxy Fold nu este atat de durabil pe cat crede Samsung

/, Blog, Samsung/Galaxy Fold nu este atat de durabil pe cat crede Samsung

Samsung a lansat (din nou) telefonul lor flexibil Galaxy Fold, iar un exemplar a ajuns pe mana celor de la JerryRigEverything. Evident, terminalul a fost supus unor teste nemiloase care au aratat ca, din punct de vedere constructiv, el are un singur atu, dar este, in schimb, extrem de vulnerabil inca.

Cea mai mare problema o reprezinta inca celebrul ecran Samsung pliabil. Koreenii au optat pentru o solutie inedita in ceea ce priveste suprafata lui exterioara. In lipsa unei sticle suficient de flexibile, ei au fost nevoiti sa acopere displayul cu un strat protectiv din material plastic, dar el nu are nici pe departe proprietati anti-zgariere asemanatoare sticlei.

Zack Nelson de la JRE a trecut cu unghia peste ecranul lui Fold si a reusit sa lase urme in el fara nici o dificultate. Mai mult, displayul nu pare sa isi revina la forma initiala. Cand a venit vorba de testul zgarierii, Zack s-a oprit la unealta cu duritate 3 din 10, pentru altfel ar fi distrus cu certitudine ecranul.

Manevrand cutterul cu care testa duritatea sasiului, youtuber-ul a scapat lama intre carcasa si ecran, acest lucru ducand la aparitia unei “linii moarte” pe Galaxy Fold, dovedind inca o latura slaba acestui telefon.

Desi Samsung spune ca Fold nu este rezistent la praf, cei de la JerryRigEverything s-au incapatanat sa vada cum se comporta acest telefon in cazul in care cineva l-ar scapa in nisip pe o plaja. Asa ca au turnat o mana de praf si pietricele pe el, l-au inchis, l-au scuturat si au observat ce se intampla. Asa cum ne asteptam, fire de nisip au reusit sa intre in balamaua telefonului, facand-o sa functioneze cu greutate, dovedind faptul ca nici noile solutii de protectie nu functioneaza pe cat de bine ne-am dori.

Singurul punct in care Galaxy Fold a excelat a fost testul de indoire inversa. JRE au incercat sa indoaie acest telefon in sens invers dar el s-a dovedit a fi mult mai rezistent decat restul dispozitivelor mobile, incluzand telefoane conventionale si tablete. Din pacate, acest atu nu este suficient pentru succesul lui Fold, asa ca ne putem astepta in continuare la catastrofe.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.