Galaxy M12 are o camera de 48 MP si baterie de 6000 mAh

/, Blog, Samsung/Galaxy M12 are o camera de 48 MP si baterie de 6000 mAh

Samsung a lansat noul Galaxy M12 fara sa faca multa valva in jurul acestui eveniment. Chiar daca discutam despre un telefon din seria entry-level a producatorului koreean, este destul de probabil ca M12 sa castige o popularitate crescuta atat in pietele emergente, cat si in restul lumii, mai ales in randul celor care cauta un telefon de rezerva.

Dezvaluit in prima instanta in Vietnam, Galaxy M12 aduce un ecran Samsung IPS LCD cu o diagonala de 6.5” si rezolutie 720p+. Designul e unul de tip Infinity-V, ceea ce inseamna ca are o crestatura centrala pentru camera de selfie de 8 MP.

Modulul principal de camere contine un senzor de baza de 48 MP, ceea ce reprezinta o surpriza foarte placuta pentru un telefon ieftin, chiar daca filmeaza doar la 1080p si 30 cadre pe secunda. Camera ultrawide e destul de modesta, avand doar 5 MP, in timp ce senzorii de adancime si macro sunt de 2 MP, cum ne si asteptam, tinand cont de pozitionarea pe lista de preturi.

Samsung inca nu a dezvaluit exact ce procesor a instalat in M12, insa expertii sunt convinsi ca avem de-a face cu un Exynos 850 cu opt nuclee Cortex-A55 la 2 GHz si un procesor grafic Mali-G51 MP1. Telefonul va fi disponibil intr-o multitudine de echipari, existand versiuni de 3, 6 si 6 GB de RAM, in timp ce pe partea de stocare clientii pot alege 32, 64 sau chiar 128 GB. Slotul micro SD accepta carduri de pana la 1TB, ceea ce este din nou, un avantaj important.

Bateria este impresionanta si poate imagazina 6000 mAh, insa puterea maxima de incarcare este dezamagitoare, ridicandu-se doar la 15W, ceea ce inseamna ca va dura mult ca sa ajungeti la 100% daca telefonul este descarcat aproape de zero. Cel mai probabil, Samsung au fost nevoiti sa foloseasca acest hardware pentru a putea mentine un pret scazut pentru M12, pret care este asteptat a se situa undeva in jurul a 125 de euro.