Galaxy M41- primul Samsung cu un ecran fabricat de alta firma?

/, Blog, Samsung/Galaxy M41- primul Samsung cu un ecran fabricat de alta firma?

Modelul Galaxy M41 ar putea fi primul telefon fabricat de koreeni care foloseste altceva decat un ecran Samsung. Zvonuri legate de eforturile gigantului asiatic de a-si optimiza costurile de productie au aparut inca din iarna, dar se pare ca realizarea lor factuala este mai aproape decat credeam.

Desi divizia specializata Samsung Display este probabil liderul de piata in materie de ecrane OLED pentru dispozitive mici precum telefoane, ceasuri smart sau tablete, compania-mama ar putea sa isi caute displayuri mai ieftine. Primele suspiciuni indicau posibilitatea ca Samsung sa incerce sa aranjeze un contract cu compania chineza BOE, dar se pare ca pana la urma decizia finala a inclinat catre alta firma din aceeasi tara.

Din ce in ce mai multe voci indica faptul ca noul partener al lui Samsung este China Star Optoelectronics Technology (CSOT), o firma din concernul TCL. CSOT deja livreaza displayuri pentru Xiaomi (modelul Mi 10) si Motorola Edge, iar adaugarea lui Samsung pe lista de clienti nu ar surprinde pe nimeni.

Fanii Samsung spera ca odata cu reducerea costurilor de productie ale viitoarelor modele in seria Galaxy M, fabricantul sa upgradeze si procesoarele folosite, care se pare ca sunt ramase in urma competitorilor. Cele mai multe terminale folosesc procesoare Exynos, in timp ce majoritatea clientilor si-ar dori unele Snapdragon, fabricate de Qualcomm.

Pentru moment, se pare ca M41 ar putea veni cu Snapdragon 720 sau 730, dar nu avem vreo certitudine in aceasta directie. Am putea totusi afla noutati in curand, caci se pare ca Galaxy M41 s-ar putea lansa in august.