Galaxy Note 10 cu incarcare rapida de 50W?

/, Blog, Samsung/Galaxy Note 10 cu incarcare rapida de 50W?

Desi mai este inca destul timp pana la anunturi oficiale legate de noul Galaxy Note 10, zvonurile nu inceteaza sa apara. Dupa ce au iesit la iveala speculatii potrivit carora urmatorul phablet al lui Samsung ar urma sa aiba pana la patru camere dispuse pe verticala si un acumulator generos, de 4500 mAh, este randul zvonurilor legate de tipul de stocare, memoria RAM si incarcarea rapida.

Unii analisti nu considera chiar imposibil ca Note 10 sa fie echipat cu noul senzor de 64 MP pe care Samsung tocmai a anuntat ca il va produce la scara larga. La fel, ei cred ca acest phablet va avea si un ecran Samsung mai mare si poate mai performant, cu un aspect de 19:9. La capitolul stocare, se crede ca producatorul koreean va folosi cea mai noua tehnologie, UFS 3.0, mai rapida si mai eficienta decat ce avem in prezent. La fel, un nou tip de memorie RAM ar putea fi folosit in modelele Note 10.

Editorialistul Forbes Gordon Kelly crede chiar ca noul phablet Samsung ar putea veni cu urmatoarea generatie de incarcare rapida, care suporta chargere de pana la 50 W. Suna aproape SF, dar aceasta tehnologie a avansat foarte mult in ultimii ani, iar acum intalnim fast charging de 15 W chiar si pe telefoane din afara gamei premium.

Datorita adoptarii la scara larga a portului USB-C, livrarea de curenti mai mari este acum posibila fara costuri suplimentare semnificative, in timp ce controller-ele au devenit notabil mai performante, adaptandu-se acestui trend si imbunatatind siguranta in utilizare.

Un incarcator de 50 W ar scurta timpul de incarcare la valori aproape hilare, chiar daca ne gandim la un acumulator de 4500-5000 mAh – o perspectiva care era neimaginabila in urma cu doar cativa ani. Desigur, trebuie sa speram ca Samsung nu se va mai confrunta cu probleme legate de baterii, asa cum fusese cazul celebrului Note 7. Odata cu cresterea curentului de incarcare, ar putea creste si severitatea urmarilor nefaste in cazul functionarii defectuoase a bateriilor, iar acesta este probabil ultimul lucru de care are nevoie Samsung.