Galaxy Note 10 fara butoane fizice?

/, Blog, Samsung/Galaxy Note 10 fara butoane fizice?

Surse care pretind a fi apropiate de Samsung afirma ca noul phablet Galaxy Note 10 ar putea abandona toate butoanele fizice si va elimina si mufa jack de 3.5 mm. Butoanele fizice ar putea fi inlocuite de niste zone sensibile la presiune sau cu elemente capacitive, evidentiate prin niste mici protuberante. Desigur, este vorba de butoanele de volum + si -, precum si de butonul de standby.

Note 10 nu ar fi primul telefon care abandoneaza butoanele fizice. Inaintea lui, HTC au creat modelul U12+, dar care nu s-a bucurat de o primire prea calduroasa in randul clientilor. Putem spera ca gigantul koreean va reusi sa imbunatateasca semnificativ ergonomia acestui model, in special prin utilizarea unui sistem de feedback haptic corespunzator.

Mai mult, aceeasi sursa mentioneaza ca ambele versiuni de Galaxy Note 10 vor primi acelasi tratament, iar asta inseamna ca Samsung ar fi pregatiti deja pentru o cotitura serioasa in ceea ce priveste dezvoltarea viitoarelor modele.

Desi poate parea un pic ciudat, lipsa unor butoane fizice ar urma sa imbunatateasca rezistenta structurala a sasiurilor telefoanelor. Este cunoscut ca ramele telefoanelor au o rezistenta mai scazuta in zonele decupate pentru butoane. In absenta lor, sasiurile ar deveni mai rigide, putandu-li-se micsora grosimea fara temeri legate de pericolul indoirii usoare.

Cea mai recenta randare a lui Note 10 apartine lui Ben Geskin si ea ne arata rearanjarea camerelor principale pe verticala, dar si faptul ca acest phablet ar urma sa fie echipat cu un ecran Samsung cu o perforatie centrala si o singura camera de selfie.

Vorbind despre aceasta randare, tipsterul IceUniverse a adaugat ca ea se apropie foarte mult de cum va arata Note 10 in realitate. Daca Samsung pastreaza calendarul lansarilor de pana acum, am putea vedea acest nou telefon lansat undeva in luna August, dar pana atunci suntem siguri ca vor mai aparea detalii legate de el.