Galaxy Note 10 va avea 5G

/, Blog, Samsung/Galaxy Note 10 va avea 5G

Vesti bune pentru fanii phableturilor Samsung, viitorul Note va avea conectivitate 5G! Noul Note 10 este asteptat a fi lansat undeva in a doua parte a acestui an, dar deocamdata Samsung tine sub tacere detaliile legate de acest telefon. Totusi un grup de developeri ai forumului XDA au descoperit o secventa de cod care indica fara echivoc faptul ca vom avea parte si de o versiune 5G a acestui terminal.

Desi nicaieri nu se specifica in mod aparte existenta unui Note 10 cu 5G, coderii lui XDA eu descoperit cateva linii de cod care mentioneaza numele de produs ale telefoanelor din seria S (Beyond1, Beyond 2 si Beyond X), dar si pe cel al lui Note, care este DaVinci. Cu mentiunea ca in cazul celui din urma, aparea “DaVinci5G”.

Samsung a dezvaluit codul-sursa al kernelului procesorului Exynos 9820, iar dupa analizarea lui amanuntita, developerii lui XDA au gasit si aceasta mentiune. Acum se presupune ca Note 10 va fi echipat cu acest procesor si un modem 5G proprietar, Exynos 5100 5G. Un alt nume de cod care a suscitat interes a fost “Luge”, despre care se crede ca ar reprezenta un nou telefon pliabil la care ar lucra Samsung in secret.

Chiar daca retelele 5G nu vor apuca sa se extinda semnificativ pana la lansarea lui Note 10, este totusi un semn bun ca Samsung isi pregateste o gama de produse compatibile cu acest standard. Mai mult, prezenta acestor dispozitive i-ar putea impulsiona chiar pe carrieri in a-si upgrada infrastructura si ofertele in zona comunicatiilor 5G.

Cat despre Note 10, in cazul (foarte probabil) in care va avea readerul de amprenta ultrasonic al lui S10, el va necesita schimbarea intregului ecran in cazul unor sparturi cauzate de loviri sau caderi. Scannerul nou este sudat de ecran si asta face imposibila o inlocuire sticla Samsung, asa cum se intampla cu telefoanele de pana al S9 si Note 9.