Galaxy S20 FE 4G renunta la Exynos si trece la Snapdragon

/, Blog, Samsung/Galaxy S20 FE 4G renunta la Exynos si trece la Snapdragon

Pentru o perioada indelungata, Samsung au folosit doua tipuri de procesoare pentru telefoanele lor premium. Este vorba despre unitati Snapdragon, fabricate de Qualcomm si Exynos, procesoare fabricate in uzinele proprii.

Si in cazul lui Galaxy S21 FE, productia a urmat aceeasi reteta, chiar daca separarea nu fusese dictata de arealurile in care se vindeau telefoanele, ci de standardul de comunicatii mobile de care erau capabile. Astfel, versiunile 5G ale lui S20 FE fusesera echipate cu procesoare Snapdragon 865, in timp ce varianta 4G avea procesoare Exynos 990.

Intr-o postare de pe Twitter, IceUniverse afirma ca Samsung va trece exclusiv la procesoare Snapdragon 865+, indiferent daca vorbim despre versiuni 4G sau 5G ale lui S20 FE. Un exemplar 4G cu Snapdragon 865+ a aparut deja in rapoarte de benchmarking, parand a sustine cele spuse de IceUniverse. Aceeasi sursa adauga si ca productia lui Exynos 990 va inceta in scurt timp.

Procesorul este singura componenta care va fi inlocuita in S20 FE 4G, in rest telefonul pastrand aceleasi caracteristici, atat software, cat si hardware. Cei care vor opta pentru varianta 4G vor fi in mod cert incantati de eficienta energetica superioara a procesoarelor Snapdragon, cat si de mai buna capacitate de procesare foto-video ce le va permite sa se bucure acum pe deplin de calitatea noului ecran Samsung de pe aceste telefoane.

Gigantul koreean inca nu a facut nici un comentariu asupra acestui zvon, dar ne asteptam sa apara noutati in primavara aceasta intrucat viitorul Fan Edition, S21 FE va fi lansat in cadrul unul eveniment major in luna august, inlocuind traditionala lansare a noului Galaxy Note, model care va fi cel mai probabil amanat pentru inceputul lui 2022.