Galaxy S6 ramane fara update-uri de securitate

/, Blog, IOS/Galaxy S6 ramane fara update-uri de securitate

Samsung inceteaza suportul de securitate pentru telefoanele din seria S6. Vestea vine pe fondul trecerii a trei ani de la lansarea acestor terminale si aparitiei a inca trei generatii de telefoane Galaxy.

Astfel, Samsung a omis toate terminalele seriei S6 din documentatia oficiala publicata recent pe website-ul de securitate. Asta inseamna ca posesorii de S6, S6 edge, S6 edge+ si S6 Active nu vor mai beneficia de cele mai noi imbunatatiri ale sistemului de operare care privesc siguranta.

Producatorul coreean nu si-a modificat politicile legate de suportul pe teme de siguranta, in ciuda presiunii exercitate de procesul in care este implicat. Initiatorii actiunii in justitie au cerut ca Samsung sa extinda suportul de securitate la patru ani, dar cel putin pentru moment, lucrurile nu se schimba pentru fabricantul din Seoul.

„Oferta” era de doi ani de update-uri majore ale sistemului de operare si trei ani de update-uri de securitate, iar pentru seria de telefoane S6, a sunat ceasul.

Cu toate acestea, avem de-a face si cu un fapt destul de curios. Note 5, care a fost lansat in acelasi timp cu S6 edge+, nu se regaseste printre telefoanele pentru care suportul de securitate inceteaza. Ba mai mult, S6 Active a fost lansat in iunie acum aproape trei ani, ceea ce ar insemna, macar in mod teoretic, ca telefonul ar mai avea „dreptul” la inca doua luni de suport.

Samsung mai adauga ca vor mai fi livrate update-uri pentru telefoanele S6 atunci cand si daca acest lucru va fi imperios necesar. Coreenii nu fac insa vreo estimare asupra ritmului sau datelor la care posesorii acestor telefoane ar putea primi noutati in sistemul de operare.

Daca sunteti preocupati de securitatea telefoanelor mobile, se pare ca acum e un bun moment sa scapati de S6 si sa va indreptati catre un S9 sau S9+. Si chiar daca aveti un telefon vechi, il puteti face sa arate ca nou cu o inlocuire de ecran Samsung, la un atelier specializat.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.