Galaxy S9 si S9+ depasesc iPhone X la vanzari

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Galaxy S9 si S9+ depasesc iPhone X la vanzari

Potrivit unui studiu de piata recent, realizat de Counterpoint, vanzarile telefoanelor varf de gama ale lui Samsung, Galaxy S9 si S9+, au intrecut pentru prima data pe liderul de pana acum, iPhone X.

Studiul prezentat arata ca in luna aprilie 2018, iPhone X s-a bucurat de o cota de piata de 2,3% din totalul vanzarilor, in timp ce S9 si fratele lui mai mare au fost alesi de catre 2,6% dintre cumparatori, si asta, fiecare in parte. Aceste date ar trebui sa aduca mare bucurie in tabara Samsung, mai ales ca debutul celor doua telefoane a fost unul mai degraba modest in aceasta primavara.

Va fi interesant de urmarit cum vor evolua vanzarile anul acesta, din macar doua puncte de vedere. Primul este legat de diferenta semnifcativa intre momentele lansarii flagshipurilor celor doua companii. Apple lanseaza toamna, iar acest moment este urmat de mai multe sarbatori, printre care Craciunul.

Un asemenea calendar determina o crestere sezoniera a vanzarilor, iar Apple s-a priceput dintotdeauna sa exploateze acest lucru. Totusi, vedem ca vanzarile se tempereaza odata cu al doilea trimestru, iar acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pe care Samsung sa-l poata folosi.

In al doilea rand, reducerile sunt una din parghiile foarte des folosite de catre Samsung pentru a impulsiona vanzarile, si se pare ca aceasta manevra a functionat bine si de data aceasta. Apple sunt mai conservatori in aceasta privinta, si se bazeaza pe loialitatea fanilor, dispusi sa plateasca oricand un pret mai mare doar pentru a avea cele mai noi terminale.

Apple domina totusi primele zece locuri in topul mondial al vanzarilor, cu nu mai putin de 5 telefoane pe lista. iPhone 8 Plus si 8 au cate 2,2%, in timp ce iPhone 6 si iPhone 7 se bucura de o cota de piata de 1,4%. In acet top zece ii gasim si pe Xiaomi, pe locul 6, cu Redmi 5A (1.5%).

Bineinteles, totul va trebui regandit in momentul in care Apple va dezvalui noile telefoane pregatite pentru acest an, chiar daca estimarile de productie au fost temperate cu aproximativ 20 de procente fata de cele 100 milioane de unitati pe care le asteptau analistii.

O inlocuire ecran iPhone ramane oricand o metoda la indemana care sa va faca telefonul sa arate ca nou, indiferent daca intentionati sa il vindeti pentru a lua unul nou, sau doriti sa il mai pastrati o vreme.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.