Google ar putea perfectiona displayurile cu camera integrata

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Google ar putea perfectiona displayurile cu camera integrata

O camera de selfie integrata in ecran care sa ofere si calitate excelenta reprezinta inca unul din telurile pe care le urmaresc avid marii producatori de telefoane mobile. Prototipurile fabricate pana acum nu ofera insa rezultate multumitoare, asa ca pentru moment, suntem inca in faza in care terminalele au fie crestaturi, fie perforatii in display, prin care sa “vada”aceste camere. Google a depus un patent extrem de interesant care ar putea aduce schimbarea mult visata.

Gigantul nord-american are o abordare complet diferita de tot ce s-a facut pana acum si care este, culmea, bazata in principal pe mecanica si mai putin pe digital. Schitele atasate patentului arata o oglinda in forma de prisma care isi poate schimba orientarea, similara cu mecanismul camerelor de tip periscop.

De-o parte si cealalta a acestei oglinzi avem o camera si un mini-proiector. In modul de functionare obisnuit, acel proiector emite o imagine care are dimensiunile exacte ale locului din ecran din care lipsesc pixelii, displayul telefonului aratand, cel putin in teorie, ca oricare altul. In momentul in care utilizatorul activeaza camera de selfie, oglinda isi schimba pozitia, reflectand imaginile din exterior catre senzorul camerei.

Principiul de functionare este intr-adevar unul care ar putea oferi in sfarsit imagini si video de o calitate foarte buna, insa piesele in miscare ar putea reprezenta punctul slab al acestui patent. Pe de alta parte, o asemenea abordare ar asigura si rezistenta la apa, aceasta camera fiind usor de integrat intr-un ecran Samsung sau un ecran iPhone fara a periclita siguranta telefonului.

Se crede ca Google ar putea-o implementa prima data in unul din viitoarele telefoane Pixel si, in cazul in care se va dovedi eficienta si robusta, ar putea-o licentia si altor fabricanti. Desi este departe de a fi perfecta si este inca supusa defectiunilor mecanice, solutia patentata de Google pare a avea cel mai mare potential pana in acest moment.