Headset VR Apple cu doua ecrane 8K?

/, IOS, iPhone/Headset VR Apple cu doua ecrane 8K?

Cele mai noi zvonuri de pe frontul Virtual Reality (VR) indica faptul ca Apple ar putea intra in „lupta,” lansand propriul lor headset care ar fi capabil a rula atat continut de VR (Virtual Reality sau realitate virtuala) cat si de AR (Augmented Reality sau realitate augmentata).

In cazul in care Cupertino chiar se gandeste sa lanseze un asemenea dispozitiv, ne putem astepta ca el sa aduca o serie de imbunatatiri acestei game de dispozitive, si sa o transforme in ceva mainstream. In ciuda aplicatiilor multiple pe care le pot avea atat AR cat si VR, headseturile inca sunt departe de a fi cele mai dorite cadouri multimedia.

Zvonurile indica drept data de lansare anul 2020, care nu mai pare chiar atat de indepartata, acum ca ne apropiem deja de jumatatea lui 2018. Se pare ca proiectul are numele de cod T288, si ar functiona fara legaturi prin fir cu un telefon sau calculator.

Headsetul AR/VR Apple ar urma sa aiba cate un ecran 8K dedicat fiecarui ochi si ar fi conectat wireless la o unitate centrala special creata de Apple pentru acest scop. Aceasta unitate ar avea aspectul unui PC si ar utiliza un procesor dezvoltat de catre Apple doar pentru acest proiect. Spre deosebire de alte unitati similare precum HTC Vive, VR Box-ul lui Apple nu ar avea nevoie de camere speciale.

Nu ar fi de mirare sa vedem ca Apple isi extinde eforturile si in directia AR/VR, mai ales ca framework-ul ARKit, lansat anul trecut, a inceput sa fie din ce in ce mai folosit in diverse aplicatii. Si cum de la realitate augmentata la cea virtuala nu este decat un pas, ne putem astepta la lucruri foarte interesante daca Apple decide sa intre in joc.

Odata cu dezvoltarea tehnologiilor vizuale ne vom putea bucura, cel mai probabil, si de noi ecrane performante de la gigantul din Cupertino. Pana atunci, daca nu va place cum arata telefonul, faceti un drum la un service specializat si cereti o inlocuire de ecran iPhone.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.