Huawei ar putea aduce Kirin 1000 pe Mate 40

/, Blog, Huawei/Huawei ar putea aduce Kirin 1000 pe Mate 40

Huawei ar putea debuta un nou procesor de top pe viitoarea generatie de flagshipuri Mate 40. Expertii cred ca acest procesor s-ar putea numi Kirin 1000, urmand a fi cel dintai cip construit pe tehnologie de 5nm si arhitectura A77, care e de asteptat ca ii va succeda curentei A76 pe care o utilizeaza Kirin 990.

De la acest procesor ne putem astepta sa fie mai rapid decat ce ofera in acest moment Huawei si sa aiba o eficienta energetica sporita. De asemenea, este de neconceput absenta unui un modem 5G incorporat. Pe partea de tehnologie foarte avansata, se crede ca Huawei il va dota si cu noua generatie de procesor neural Da Vinci.

Desi unii ar putea crede ca puterea de procesare este deja suficienta, va reamintim ca sectorul foto-video este unul asupra caruia Huawei isi concentreaza o mare parte din eforturi. Iar acest aspect este unul crucial nu atat din punctul adaugarii a mai multi senzori din ce in ce mai capabili, ci a complexelor artificii software care trebuie sa ruleze fara ezitari si intarzieri.

Okay, camerele sunt importante, intrucat ele sunt elementul care preia imaginea, dar fara un procesor puternic si eficient care sa proceseze volume de date din ce in ce mai mari, ele sunt cvasi-inutile. Ganditi-va doar la fotografiile HRD sau XDR, filmarile si streamurile 4K sau recenta tehnologie Deep Fusion dezvoltata de catre Apple.

In cele din urma, cea mai mare parte a puterii de procesare este utila cand sunt puse sa administreze aceste aplicatii. Suntem curiosi ce mai ascunde in maneca viitorul Kirin 1000 si in ce fel va transforma el noua generatie de telefoane Mate, in special cat de mult va putea imbunatati experienta vizuala pe viitorul tip de ecran Huawei asteptat odata cu acest terminal.