Huawei ar putea amana Mate X2 din cauza sanctiunilor SUA

/, Blog, Huawei/Huawei ar putea amana Mate X2 din cauza sanctiunilor SUA

Huawei Mate X2 ar putea cadea si el prada efectelor sanctiunilor impuse de Statele Unite producatorului chinez. Pe langa interzicerea exporturilor de software american catre Huawei, ramificatiile acestei decizii la nivel inalt au dus si la sistarea aprovizionarii lui Huawei cu piese din partea lui TSMC si Samsung.

Potrivit analistului Ross Young, Mate X2 ar fi urmat sa fie lansat undeva catre sfarsitul anului, dar aceeasi sursa mentioneaza ca fabricantul chinez nu va putea suplini lipsurile in aprovizionarea cu procesoare, cipuri de memorie RAM si alte componente vitale. Compania chineza BOE fabrica ambele tipuri de ecran Huawei flexibil, pentru Mate X si Mate Xs, asa ca si cel destinat lui Mate X2 va fi fabricat tot in tara de origine, fara probleme.

Noul display flexibil ar urma sa introduca o noua filosofie de design pentru Huawei, fiind vorba de un ecran care se pliaza in interiorul terminalului, in loc de exterior, ca la primele doua modele Mate.

Chiar daca telefoanele lui Huawei s-au bucurat de o larga apreciere cand au fost anuntate, in ciuda pretului lor foarte mare, se pare ca viitorul lor e inca invaluit in incertitudine. Se speculeaza si ca Huawei ar avea probleme cu aprovizionarea cu viitorul lor procesor Kirin 1000, dar deocamdata nu avem vesti oficiale despre acesta situatie.

Voci mai pesimiste vad chiar probleme majore in viitorul apropiat pentru Huawei in ceea ce priveste prezenta lor pe pietele occidentale. Deja destul de multi clienti s-au indreptat catre alte marci dupa ce Google Mobile Services nu au mai putut fi incluse in software-ul standard cu care se livreaza noile telefoane Huawei.