Huawei ar putea lucra cu procesoare Snapdragon in viitor

/, Blog, Huawei/Huawei ar putea lucra cu procesoare Snapdragon in viitor

Interdictiile pe care guvernul Statelor Unite le-a reimpus recent lui Huawei afecteaza felul in care aceasta companie isi desfasoara afacerile. SUA interzice exporturile de tehnologie americana pe care le-ar putea folosi Huawei, iar acest lucru vizeaza atat partea de hardware, cat si cea de software. Totusi, pentru 2021, aceasta situatie s-ar putea schimba.

John Vinh, analist pentru KeyBanc Capital Markets este citat de Barron’s, cand afirma ca pentru terminalele premium ale lui Huawei, P50 si Mate 50, asteptate anul viitor, ar putea fi utilizate procesoare Snapdragon, fabricate de Qualcomm. Aceasta estimare pare putin credibila la o prima vedere, insa Vinh explica de ce acest lucru ar putea totusi, posibil intr-un final.

Una din problemele pe care SUA le are cu Huwei este legata de spionajul pe care unele din dispozitivele lor l-ar face in favoarea Chinei. Cu toate acestea, Statele Unite ar putea acorda o licenta de export de tehnologie lui Qualcomm pentru procesoarele destinate lui Huawei.

Qualcomm este o companie americana, si in acest fel, SUA s-ar putea asigura ca tehnologiile vandute catre chinezi sunt sigure din punctul de vedere al spionajului. Toata lumea ar avea de castigat dintr-o asemenea miscare: SUA prin banii pe care i-ar castiga Qualcomm, Huawei prin imbunatatirea terminalelor proprii, iar clientii ar primi cu bratele deschise aceste noi modele.

In 2021, Huawei ar trebui sa produca telefoane cu procesoare de 5 nm, insa fabrica unde isi face o parte din aceste piese, SMIC, este inca incapabila a le produce. Qualcomm isi produce procesoarele in fabricile lui TSMC, la fel ca Apple sau MediaTek, dar fiind o companie centrata pe designul de procesoare, ar putea avea castig de cauza in obtinerea licentei.

Chiar si fara Huawei, Qualcomm ar putea vinde procesoare catre alte firme chineze precum Xiaomi, Oppo sau Vivo, SUA beneficiind de asa relatii de afaceri. Totul depinde insa de securitatea procesoarelor si de cati bani sunt implicati in aceasta miscare. Pana atunci insa, suntem curiosi cum vor arata P50 si Mate 50, si ce fel de ecran Huawei vor avea ele, in speranta ca vor atrage mai multi clienti, chiar si fara a beneficia deocamdata de serviciile mobile Google.