Huawei isi ia harti de la TomTom

/, Blog, Huawei/Huawei isi ia harti de la TomTom

Este de notorietate “razboiul” pe care guvernul Statelor Unite il duce cu Huawei si care a generat o serie de interdictii in ceea ce priveste asocierile dintre companii nord-americane si anumiti producatori de tehnologie din China. Huawei este unul din cei mai afectati jucatori pe aceasta piata, SUA interzicand lui Google sa mai ofere tehnologii digitale fabricantului chinez. Aceasta a dus la situatia in care Huawei produce telefoane care ruleaza un sistem de operare Android, dar care nu mai vine la pachet cu aplicatiile si serviciile Google.

Huawei, care sunt si un renumit fabricant de hardware, au inceput sa lucreze la propriul sistem de operare, precum si la o serie de servicii care emuleaza oferta lui Google. Desi dezvoltarea acestora este inca departe de a rivaliza cu ceea ce are Google, o stire recenta vine sa bucure pe fanii Huawei. Producatorul chinez a semnat un contract de parteneriat cu firma olandeza TomTom, care ii va furniza hartile pentru serviciul de navigatie.

Se pare ca acest parteneriat a fost perfectat cu mai mult timp in urma, dar a fost tinut secret pana acum. Aceasta miscare vine pe fondul dorintei lui Huawei de a isi asigura un grad de independenta cat mai mare fata de producatori aflati zone cu care China ar putea avea diferende economice. Profitand de serioasa experienta pe care o are in domeniul telecomunicatiilor, Huawei au reusit sa isi fabrice atat propriile procesoare, dar si propriile modemuri 5G.

Unele voci sustin chiar ca fabricantul chinez ar putea apela la resurse proprii pentru a produce si un ecran Huawei care sa echipeze cateva din gamele lor de telefoane mobile. Pana in acest moment, displayurile folosite de chinezi provin de la Samsung, LG si mai nou, de la un fabricant local, BOE.

Ramane de vazut ce solutii de stocare si mail ar putea dezvolta Huawei pentru a se desprinde de Google, si mai ales, daca posesorii unor telefoane echipate cu aceste tehnologii vor opta sa le foloseasca, in locul celor “traditionale”.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.