Huawei Kirin 990 poate filma 4K la 60 fps

/, Blog, Huawei/Huawei Kirin 990 poate filma 4K la 60 fps

Viitorul procesor mobil de top al lui Huawei va aduce capbilitatea dea filma 4K la 60 cadre pe secunda (fps), anunta Neowin. Este vorba despre unitatea Kirin 990, urmatorul procesor despre care se spune ca va echipa flagshipurile lui Huawei in scurt timp.

Desi datorita parteneriatului cu Leica, telefoanele de top ale lui Huawei sunt capabile de performante impresionante in domeniul fotografiei, capitolul video este inca deficitar pentru fabricantul chinez. Acest lucru urmeaza insa se schimbe in curand, potrivit unor declaratii oficiale facute de Huawei la conferinta dezvoltatorilor care a avut loc saptamana trecuta la Shenzen.

Desi senzorul camerelor joaca un rol important cand vine vorba de calitatea imaginilor capturate, puterea de procesare este esentiala atunci cand vine vorba despre video. In cazul fotografiilor, latimea de banda nu a fost niciodata o problema, dar lucrurile stau cu totul altfel cand discutam despre filmare.

Am putea vedea noul procesor Kirin 990 echipand terminalele din seria Mate 30, la fel cum ne asteptam ca el sa isi faca debutul la targul IFA in luna septembrie. Daca Mate 30 va beneficia de Kirin 990, il vom vedea cel mai probabil alaturi de modemul 5G Balong 5000, pentru o integrare mult mai buna a comunicatiilor.

Mate 30 ar putea veni cu doua camere de 40 MP, incarcare rapida wireless de 25 W si de 40W prin cablu, avand un ecran Huawei Waterfall pe tehnologie OLED, cu marginile puternic curbate, o diagonala de 6.71″ si rata de refresh de 90 Hz, potrivit celor mai recente zvonuri din industrie. Acest nou flagship Huawei ar urma sa fie lansat pe 19 septembrie, la doar cateva zile de lansarea noului iPhone.