Huawei lanseaza EMUI 10 pe 9 august

/, Blog, Huawei/Huawei lanseaza EMUI 10 pe 9 august

Huawei intentioneaza sa lanseze noua interfata grafica EMUI 10 in curand, ea fiind asteptata pe 9 august. EMUI 10 va fi bazata pe sistemul de operare Android 10 Q, pe care firma chineza il testeaza extensiv deja de cateva luni.

Aceasta noua generatie ii succede lui EMUI 9.1, care a fost introdusa odata cu telefonul P30 Pro in acest an, si ea aduce o sumedenie de imbunatatiri in utilizarea terminalelor compatibile. Nu stim deocamdata daca Huawei pregateste acum si versiuni EMUI 10 pentru telefoanele mai vechi. Cel mai probabil o va lansa pentru terminalele de ultima generatie, urmand apoi sa o adapteze si celorlalte telefoane, atat din gama de varf, cat si din cea intermediara, pe modelul lui Samsung/One UI.

Pana acum stim ca EMUI 10 va contine cateva update-uri semnificative la nivel de sistem, precum un compiler ARK si imbunatatiri ale sistemului de fisiere EROSF care a fost introdus odata cu versiunea 9.1.

Pe partea de grafica, ne putem astepta la iconuri redesenate in intregime, modificari ale barei de notificari, un mod Dark si setari mai bune in ceea ce priveste localizarea si securitatea. Camerele ar urma sa primeasca noi functionalitati si filtre, plus timpi de reactie imbunatatiti.

Navigarea prin gesturi ar urma si ea sa primeasca imbunatatiri, facand utilizarea unui ecran Huawei mai simpla si mai comoda. Este interesant de vazut daca EMUI 10 va reusi sa devina un competitor real al lui iOS la capitolul acesta, fiind recunoscuta proficienta lui Apple in acest domeniu.

La fel, va fi interesant de vazut cum va fi primit EMUI 10 in Statele Unite, data fiind seria deloc neglijabila de animozitati intre guvernul acestei tari si producatorul chinez, presarata cu acuze de spionaj prin intermediul telefoanelor, atat pe partea de hardware, cat si pe cea de software.