Huawei lanseaza Mate40 pe 22 octombrie

/, Blog, Huawei/Huawei lanseaza Mate40 pe 22 octombrie

Producatorul chinez Huawei a confirmat planurile de a lansa in mod oficial noua generatie Mate40 intr-un eveniment online care va avea loc pe 22 octombrie. Sunt asteptate nu mai putin de patru terminale noi la aceasta lansare, Mate40, Mate40 Pro, Mate40 Pro+ si Mate40 Pro+ Porsche Design.

Inca nu avem detalii prea multe despre cum vor fi aceste noi telefoane, dar cele mai multe speculatii par a coincide in ceea ce priveste faptul ca Mate40 si Mate40 Pro vor avea un ecran Huawei cu o perforatie dubla (tipul pilula) pentru cei doi senzori ai camerei de selfie. Displayul lui Mate40 ar urma sa suporte rate de refresh de 90 Hz, in timp ce restul terminalelor ar “duce” 120 Hz.

Unul din detaliile interesante legate de aceste noi telefoane il reprezinta procesorul cu care vor fi echipate. Acesta ar urma sa fie unul pe tehnologie de 5nm, posibil numit Kirin 9000, si care ar  avea un modem 5G integrat. Huawei ar fi declarat ca aceste procesoare ar fi fost fabricate de catre TSMC inainte da fi intrat in vigoare interdictiile care au vizat gigantul chinez.

O alta inovatie cel putin interesanta este adaugarea unui inel metalic in jurul modulului principal de camere, inel care are capacitati tactile. Prin pozitionarea unui deget pe acesta si prin miscarea in jurul sau, acel inel poate transmite o serie de comenzi catre diverse aplicatii, cum ar fi controlul volumului, zoom in si out, accesarea urmatoarei pagini intr-un document si asa mai departe.

Ramane de vazut ce arhitectura de ecran va avea fiecare din aceste modele, deoarece se speculeaza ca gigantul chinez ar planui si el sa reintroduca telefoane cu displayuri plate, asa cum a facut recent Apple cu iPhone 12.