Huawei Mate 20 X 5G apare pe 26 iulie in China

/, Blog, Huawei/Huawei Mate 20 X 5G apare pe 26 iulie in China

Noul Mate 20 X 5G va fi lansat pe 26 iulie in China, urmand ca mai apoi sa isi croiasca drum si catre restul pietelor. Compania producatoare a trimis deja invitatii catre presa pentru evenimentul din data anuntata, cand este de crezut ca va fi inaugurata si prima retea mobila de comunicatii 5G din aceasta tara.

Este de asteptat ca aceasta retea sa fie mai intai disponibila in cateva din marile orase ale Chinei, precum Beijing, Shanghai si Shenzen, urmate indeaproape de alte mari aglomerari urbane.

Mate 20 X 5G este la fel de mare ca si versiunea lui 4G, dar din cauza modemului Balong 5000, Huawei au fost nevoiti sa micsoreze bateria de la 5000 mAh la 4200 mAh. Ramane de vazut cum va afecta acest lucru performanta in viata reala a telefonului, avand in vedere ca cei 800 mAh nu sunt deloc de neglijat.

La urma-urmei, acest telefon vine cu un ecran Hauwei generos, de tip OLED, cu diagonala de 7.2”, cu o rezolutie de 1080×2440 pixeli, iar displayurile sunt cei mai mari consumatori. Mate 20 X 5G are un procesor Kirin 980 ajutat de 8 GB de RAM, cu o singura camera de selfie de 24 MP si trei camere principale, de 40, 20 si 8 MP.

Pretul anuntat pentru Marea Britanie este unul deloc scazut, in jurul a 900 de lire sterline (1000€), in timp ce in China, el ar urma sa fie echivalentul a doar 800 GBP. Ramane de vazut cum vor fi vanzarile acestui terminal, cu atat mai mult cu cat Huawei este asteptat sa lanseze in curand inca un flagship, Mate 30 Pro, plus cateva alte variante ale lui, din care una posibil cu conectivitate 5G.

Desigur, e de urmarit si cum va reactiona piata nord-americana la lansarile lui Huawei, date fiind scandalurile care au avut loc anul acesta.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.