Huawei Mate 20 X 5G poate fi folosit si inafara Chinei

/, Blog, Huawei/Huawei Mate 20 X 5G poate fi folosit si inafara Chinei

Huawei a lansat in urma cu cateva zile Mate 20 X 5G, primul lor terminal 5G, in Shenzen, China. Acesta este in acelasi timp primul telefon 5G al companiei si primul de acest gen in China. Retelele 5G sunt abia in faza incipienta, si chiar si in tara de origine a acestui telefon, iar ele sunt disponibile doar in cateva din orasele mari. Evident, cea mai serioasa intrebare la lansarea lui a fost daca el poate fi folosit si in afara Chinei.

E lesne de inteles ca nu putini sunt dispusi sa isi achizitioneze un telefon chiar si din din China, unde se asteapta sa fie disponibil prima data, si sa incerce sa il foloseasca in alte parti. Fabricantul, prin vocea vicepreseditelui diviziei de mobile Bruce Lee, a spus ca Mate 20 X 5G este deja in curs de livrare in multe alte tari, precum Germania, Elvetia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Polonia. Terminalele trimise in restul pietelor sunt identice cu cele destinate Chinei din punct de vedere al hardware-ului si deci ar trebui sa poata fi folosite fara probleme in orice retea 5G, a adaugat Lee.

Mate 20 X 5G este echipat cu un ecran Huawei foarte generos, de 7.2″, cu o rezolutie de 2440 x 1080 pixeli si are un procesor Kirin 980 pe tehnologie de 7nm, ajutat de 8 GB de RAM. Modemul este unul fabricat tot de Huawei, model Balong 5000 5G si care suporta moduri de operare SA si NSA 5G. Camere principale folosesc tehnologie Leica si sunt in numar de trei: 40, 20 si 8 MP. Acumulatorul suporta incarcare rapida de 40W, oferind 70% in doar 30 de minute.

Acest Huawei va intra oficial la vanzare in data de 16 august in versiunea 8 GB RAM si 256 GB de stocare cu un pret estimat in jurul a 900 de dolari. Inca nu stim cat va costa el in Europa, dar ne putem gandi la 900€.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.