Huawei Mate 30 Lite ar putea avea propriul sistem de operare

/, Blog, Huawei/Huawei Mate 30 Lite ar putea avea propriul sistem de operare

Mate 30 Lite ar putea fi primul terminal al lui Huawei pe care ruleaza o versiune proprie a sistemului de operare al producatorului chinez. Este stiut faptul ca Huawei lucreaza de ceva timp la un sistem de operare nou, denumit HongMeng OS, creat initial pentru alte dispozitive mobile ale companiei, dar cele mai recente zvonuri indica faptul ca el ar urma sa fie portat si pe telefoane mobile.

Potrivit unui contributor Slashgear, Huawei ar pregati doua versiuni ale lui Mate 30 Lite, care ar urma sa fie lansate undeva in mijlocul lunii septembrie. Versiunea destinata pietelor europene si restului pietelor internationale ar fi echipata cu Android 10 Q si interfata grafica EMUI 10 din fabrica, dar modelele pentru piata chineza ar putea rula HongMeng OS, devenind astfel cel dintai telefon al lui Huawei care ruleaza sistemul de operare propriu.

Potrivit surselor, sistemul de operare al lui Huawei ar pleca de la ideea de baza a lui iOS, fiind gandit sa lucreze pe o diversitate de dispozitive, de la telefoane mobile la tablete, netbooks si chiar televizoare. Se zvoneste ca el va fi introdus chiar astazi, primul device echipat cu el fiind un smart TV marca Honor, care este un subsidiar al lui Huawei.

Legat de primul telefon mobil cu HongMeng OS preinstalat, el ar urma sa fie versiunea chineza a lui Mate 30 Lite, echipat cu un ecran Huawei de 6.26″, cu o perforatie pentru camera de selfie si nu mai putin de patru camere in modulul principal (48 + 8 + 2 + 2 MP), cel mai probabil una din ele fiind un senzor ToF.

Mate 30 Lite ar urma sa aiba un procesor Kirin 810 cu minim 6 GB de RAM si stocare de cel putin 128 GB. Zvonurile mentioneaza si o versiune cu 8 GB de RAM si 256 GB stocare, dar pana la o confirmare, inca suntem rezervati. Bateria ar urma sa fie una de 3900 mAh, cu incarcare rapida si port USB-C.