Huawei Mate 30 Pro ar putea avea doua camere de 40 MP

/, Blog, Huawei/Huawei Mate 30 Pro ar putea avea doua camere de 40 MP

Au aparut zvonuri noi din partea tipsterului IceUniverse privind viitorul flagship la lui Huawei, Mate 30 Pro. Intr-o postare recenta pe twitter, IceUniverse a mentionat un ansamblu de camere format din doi senzori de 40 MP, completati de unul de 8 MP si de o a patra camera de tip Time-of-Flight.

Toate parerile par a converge in sensul ca ar fi vorba despre camerele urmatorului varf de gama al lui Huawei, Mate 30 Pro. Prima din cele doua camere cu senzori impresionanti ar urma sa fie una standard, in timp ce cealalta de 40MP ar fi una noua cu unghi larg. Se speculeaza ca senzorul de 8 MP este unul de tip periscop, asa cum a mai folosit Huawei in alte cazuri.

Zvonuri asemanatoare vorbesc despre faptul ca Huawei nu ar urma sa echipeze Mate 30 Pro cu un modul nou de camere si cu aranjare diferita, ci doar sa il dezvolte pe cel folosit pentru Mate 20 Pro. Asta ar insemna si ca dispunerea camerelor ar urma sa fie intr-un perimetru de forma patrata si nu rotunda, asa cum se speculase recent.

Ce pare sa fie deja adevarat e faptul ca Mate 30 Pro va avea un ecran Huawei cu marginile puternic curbate pe laturile lungi. In partea superioara, el ar urma sa aiba si o crestatura, dar de dimensiuni mai mici decat ce putem vedea in prezent la modelele curente de iPhone. Surse din industrie mentioneaza si ca Huawei ar incerca sa foloseasca si o noua camera 3D pentru recunoasterea faciala in incercarea de a-i prinde din urma pe Apple, a caror Face ID conduce deocamdata detasat in acest segment.

Mate 30 Pro este un terminal extrem de important pentru Huawei, care va fi lansat intr-un moment de cotitura in evolutia companiei. Daca el nu se va lovi de zidul de varii restrictii impuse de Statele Unite, ne asteptam sa ii ajute pe Huawei sa isi mareasca sesizabil cota de piata. Cealalta perspectiva nu este una deloc buna…