Huawei Mate 40 nu va avea camera sub ecran

/, Blog, Huawei/Huawei Mate 40 nu va avea camera sub ecran

Desi mai multe zvonuri pareau sa indice faptul ca noile flagshipuri ale lui Huawei ar putea fi echipate cu o camera de selfie integrata in display, unul din cei mai reputati tipsteri chinezi, Digital Chat Station, afirma ca acest lucru nu se va intampla.

Fabricantul in cauza ar fi urmat sa foloseasca un nou tip de ecran Huawei in spatele caruia ar fi fost montat o camera de luat vederi dezvoltata special pentru acest scop de catre Visionox. Digital Chat Station spune insa ca a pus mana pe unul din terminalele din faza de engineering si ca acest tip de camera nu se va regasi pe modelele finale.

Sursa nu a mentionat daca noul Huawei va avea un ecran cu o crestatura sau cu perforatie pentru camera de selfie. Din acest punct de vedere, zvonurile care fusesera initial rezervate in ceea ce priveste camera integrata in ecran par a fi impartite intre variantele cu perforatie si cele cu crestatura, mai existand si opinii potrivit carora camera de selfie si restul senzorilor ar fi grupati in muchia dintre marginea ecranului si capatul telefonului.

Ramane de vazut daca Visionox va fi in stare sa produca o asemenea camera la timp pana la lansarea unui alt flagship Huawei sau Honor, o sub-marca a gigantului chinez. Desigur, problema nu consta doar in camera, ci si in tipul de display sub care este ea montata. Mai multi producatori de ecrane au in vizor aceste noi tehnologii care sa faca o camera capabila de a inregistra imagini de buna calitate, dar rezultatele obtinute pana acum au fost cel mult modeste.

Unii specialisti din industrie au mers inclusiv pana la a prezice “moartea” acestui design in cazul in care nu vom vedea un salt tehnologic reprezentativ in urmatorii 1, maxim doi ani.