Huawei Mate X ar putea ajunge in China mai devreme

/, Blog, Huawei/Huawei Mate X ar putea ajunge in China mai devreme

Huawei au amanat deja momentul in care primul lor telefon flexibil trebuia sa ajunga in magazine, din luna iunie pentru septembrie, insa utilizatorii din China ar putea fi primii care beneficiaza de el, inainte de data oficiala. Potrivit unor reclame care au aparut pe site-urile catorva magazine online chinezesti, venirea lui Mate X este iminenta.

Aceste magazine au afisat deja bannere care fac reclama celui mai asteptat terminal al lui Huawei, iar multe voci din industrie considera ca venirea lui Mate X in China ar putea avea loc chiar la finalul lunii iulie, sau in primele zile ale lui august.

Amanarile lui Huawei au avut drept cauza esecul lansarii initiale a lui Galaxy Fold, primul telefon cu display flexibil care a ajuns in mainile utilizatorilor, chiar daca doar pentru o prima evaluare. Afland despre problemele cu care se confruntase Samsung, Huawei a decis sa amane lansarea lui Mate X pentru a face inca o serie de teste care pentru a se asigura ca acest terminal nu va impartasi soarta tivalului koreean.

De asemenea, Huawei a avut timp in plus pentru a testa acest dispozitiv in ceea ce priveste functionarea si compatibilitatea cu retelele 5G. Cum Huawei este si furnizor de tehnologie 5G pentru providerii de telefonie mobila, este lesne de inteles ca asteptarile sunt maxime. Iar cum piata chineza are un potential imens, alegerea lui Huawei de a lansa mai intai Mate X in arealul domestic este una cat se poate de naturala.

Mate X este echipat cu un ecran Huawei flexibil care e pozitionat pe exteriorul telefonului. Pliat, el se imparte din doua, pe ambele fete ale telefonului: un display OLED de 6.6-inch (2480 x 1148 pixeli) cu aspect 19.5:9 pe fata, completat de unul de 6.38-inch (2480 x 892 pixeli) cu aspect 25:9 in spate. Deschis, Mate X ofera un ecran de 8-inch (2480 x 2200 pixeli) cu aspect aproape patrat, de 8:7.1.

Procesorul este un Kirin 980 cu modem 5G Balong 5000, ajutat de 8 GB de RAM si cu stocare nativa de 512 GB. Camera principala este de 40 MP, alaturi de care gasim una ultra-wide de 16 MP si una telefoto de 8 MP. Acumulatorul este de 4500 mAh si suporta incarcare SuperCharge de 55W.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.