Huawei Mate X se lanseaza in octombrie

/, Blog, Huawei/Huawei Mate X se lanseaza in octombrie

Potrivit unei declaratii recente de la targul IFA a CEO Huawei Richard Yu, luna octombrie ar putea aduce mult-asteptata lansare a telefonului cu ecran flexibil Mate X. Oficialul companiei chineze a afirmat ca acest terminal ar putea ajunge in posesia clientilor pana cel mai tarziu in luna noiembrie, dar se pare ca au fost avuti in vedere doar cumparatorii din China, cel putin in prima faza.

Una din intrebarile cele mai presante este ce procesor va folosi Huawei pentru Mate X. Initial, acest terminal fusese gandit in jurul procesorului Kirin 980, caruia urma sa i se adauge un modem 5G extern. Totusi, cum intre timp Huawei a lansat o noua generatie a acestui procesor, Kirin 990 si care are modem 5G integrat, e intrucatva firesc sa ne intrebam ce alegere vor face chinezii.

Cele mai multe opinii par a indica faptul ca Huawei Mate X va fi echipat cu Kirin 980 in versiunea standard, urmand a i se adauga un model premium, care sa aiba un cip Kirin 990. Pentru moment, Huawei sunt foarte tacuti in aceasta privinta, dar credem ca in scurt timp vor da publicitatii detalii mai multe despre acest telefon.

Spre deosebire de Galaxy Fold, chinezii au optat pentru un ecran Huawei flexibil pozitionat la exteriorul telefonului. Nu avem inca detalii despre tipul de protectie folosit pentru acest display, doar speram ca este unul mai bun decat cel al lui Fold. Desfasurat, ecranul lui Mate X are o diagonala de 8″ cu rezolutie 2480 x 2200 pixeli si este aproape patrat. El ar urma sa aiba un acumulator de 4500 mAh care suporta incarcare rapida de 55W, fiind asteptate versiuni cu pana la 12 GB de RAM si 512 GB de stocare.

Huawei a amanat lansarea lui Mate X dupa ce au vazut cu ce probleme s-a confruntat Samsung. Intre timp a aparut si interdictia pusa de guvernul american in ceea ce priveste relatiile de afaceri dintre firmele din SUA si anumite companii chineze, asa ca suntem inconjurati de incertitudine in ceea ce priveste software-ul de pe Mate X.

In cazul in care Huawei si SUA ajung la o intelegere, am putea vedea din nou aplicatiile si serviciile Google pe acest terminal. In caz contrar, el va veni cu Huawei Media Services, cel putin pana la o schimbare de optica din partea guvernului american.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.