Huawei Mate X vine fara aplicatii si servicii Google

/, Blog, Huawei/Huawei Mate X vine fara aplicatii si servicii Google

Avem vesti proaste pentru fanii Huawei care sunt nerabdatori sa puna mana pe flagshipul cu ecran pliabil al chinezilor. Surse din industria mobila au confirmat ca acest terminal va intra sub plaja de interdictii a guvernului Statelor Unite, iar acest fapt inseamna ca el nu va fi livrat cu suita obisnuita de aplicatii si servicii oferite de Google.

Mate X va rula Android, dar in versiunea open source a acestui sistem de operare, si neincluzand elemente foarte importante, precum Chrome, Gmail, YouTube, Maps si mutle altele. Probabil, cea mai puternica lovitura va fi neincluderea lui Google Play Store si a suitei Google Play Store Services care asigura functionarea in bune conditii a multor aplicatii terte.

Aceasta stare de lucruri se trage din interdictia pusa de catre Statele Unite companiilor domestice de a face afaceri cu firme care se regasesc pe numita “entity list” si condsiderate nedorite. Google va putea livra totusi software pentru produsele care fusesera autorizate inainte de includerea lui Huawei pe aceasta lista non-grata.

Unii analisti estimeaza ca Huawei ar putea inregistra pierderi de pana la 30% in vanzarile inafara Chinei, iar acest lucru va avea un impact semnificativ si in ceea ce priveste telefoane precum Mate 30, Mate 30 Pro sau Mate X.

Mate X este unul din cele mai asteptate telefoane ale acestei toamne, fiind si primul cu ecran Huawei flexibil al companiei chineze. Spre deosebire de Samsung Galaxy Fold, ecranul este pozitionat la exterior si suntem nerabdatori sa vedem cat de rezistenta este protectia lui, dat fiind ca displayul este atat de expus.

Huawei planuieste sa puna in vanzare doua modele de Mate X, unul mai ieftin, echipat cu un procesor Kirin 980, in paralel cu modelul de varf care are un procesor Kirin 990 si conectivitate 5G. Pretul acestuia din urma ar putea ajunge la 2600$, potrivit majoritatii surselor verificate.