Huawei Mate X vine in septembrie

/, Blog, Huawei/Huawei Mate X vine in septembrie

Dezvaluit initial in luna februarie a acestui an, primul telefon cu ecran flexibil al lui Huawei ar urma sa ajunga in magazine in septembrie. Prima data, inceputul livrarilor fusese stabilit pentru sfarsitul lunii iunie, dar scandalul componentelor care ar putea spiona in Statele Unite i-a fortat pe chinezi sa amane acest moment. Se pare insa ca luna septembrie va aduce in magazine primele Mate X, potrivit lui The Wall Street Journal si CNBC.

Oficiali Huawei au declarat ca Mate X va fi lansat la inceput cu precadere in pietele in care exista deja infrastructura pentru comunicatii de tip 5G, urmand ca la scurt timp, acest terminal sa fie prezent si in restul tarilor. Mate X este concurentul direct al rivalului Samsung, care s-a confruntat cu probleme majore cand primele telefoane au ajuns la presa pentru evaluarea initiala.

Samsung a decis sa amane livrarile dincolo de luna iulie, fara a comunica o data la care acest telefon ar putea deveni disponibil. Koreenii lucreaza din greu pentru a elimina cat mai multe din problemele lui Fold, atat cele legate de afisarea aplicatiilor, cat mai ales cele hardware.

Cu cateva zile in urma, Mate X a trecut cu brio testele agentiei chineze 3C, ceea ce ne face sa credem ca el va aparea pentru prima data in acea piata, urmand apoi raspandirea pe glob. Huawei lucreaza intensiv atat cu providerii de telefonie mobila cat si cu dezvoltatorii de aplicatii pentru a se asigura ca Mate X va rula impecabil din prima, evitandu-se astfel esecul care i-a afectat semnificativ pe Samsung.

Mate X are un ecran Huawei flexibil dar care este pozitionat in exteriorul telefonului, spre deosebire de Galaxy Fold, care il are la interior. Nu stim cum va suporta acest display conditiile din viata reala, dar putem crede ca Huawei si-a luat toate masurile de precautie. Mate X vine deocamdata intr-o singura culoare, Interstellar Blue. Pretul este pe masura tehnologiilor avansate, speculandu-se a fi undeva in zona a 2300€.