Huawei Mate X2 ar putea avea stylus si sase camere

/, Blog, Huawei/Huawei Mate X2 ar putea avea stylus si sase camere

Un patent depus de Huawei a iesit la iveala, infatisand un telefon cu ecran flexibil despre care se crede ca va deveni succesorul lui Mate X, posibil numit Mate X2. Schitele infatiseaza un terminal care are nu mai putin de sase camere, acompaniat de un stylus.

Mai mult, se pare ca acest nou ecran Huawei se indoaie inspre interiorul telefonului, si nu la exterior, ca in cazul lui Mate X. In rest, forma generica a telefonului se aseamana mult cu cea a conceptului intial, dar modulul principal de camere contine acum patru camere, fata de doar doua.

E de asteptat ca Mate X2 sa aiba un display acoperit cu Ultra-Thin Glass care sa inlocuiasca polimerii de plastic care nu s-au dovedit a fi suficient de rezistenti cand vine vorba de ecrane de telefon. Mai mult, prezenta unui stylus pe un eran de plastic este in mod clar o idee proasta, chiar daca e vorba despre Huawei, si nu doar de Samsung si celebrul lor Galaxy Fold. Aceste ecrane s-au dovedit a fi usor de deteriorat chiar si de unghii, iar un instrument de scris ascutit nu ar face casa buna cu un display atat de fragil.

Dincolo de caracterul de noutate al acestui concept, ramane problema pretului cu care s-ar putea lansa acest terminal. Nu ne putem astepta la un Mate X care sa rivalizeze la acest capitol cu noile Motorola Razr sau Samsung Galaxy Flip Z, atat din cauza dimensiunilor ecranului/ecranelor, dar si a echiparii tehnologice.

Daca Mate X se va lansa cu un procesor Kirin 980, succesorului lui este destul de sigur sa aiba fie un Kirin 990, fie chiar unul care urmeaza abia sa fie dezvoltat pana in momentul anuntului oficial. La aceasta se adauga conectivitatea 5G, stylusul, mai multa memorie RAM si stocari generoase de pana la 1TB. Suntem curiosi daca Huawei Mate X2 va scadea sub 2500 de euro…