Huawei Mate Xs are o arhitectura imbunatatita si procesor Kirin 990 5G

/, Blog, Huawei/Huawei Mate Xs are o arhitectura imbunatatita si procesor Kirin 990 5G

Huawei a dezvaluit inca un telefon flexibil, chiar daca Mate X a ajuns pe piata doar de putin timp. Este vorba despre Mate Xs, un terminal care este bazat pe designul care i-a facut deja celebri pe chinezi, dar care promite o serie de imbunatatiri.

Mate Xs pare neschimbat fata de Mate X, si asta pentru ca cele mai interesante modificari nu sunt la vedere, dar ar putea juca un rol crucial in viitorul acestui model. Designul exterior este neschimbat, la fel camerele si tipul de ecran Huawei folosit. Acesta are diagonala de 8″ desfacut, cu o rezolutie de 2480 x 2200 pixeli. Displayul este o structura pe doua straturi de poliamida sudate cu ajutorul unui adeziv transparent.

Pliat, Mate Xs are un eran exterior principal de 6.6″ cu un aspect de 19.5:9, in timp ce pe partea opusa gasim unul cu proportii de 25:9 care poate oferi o imagine excelenta pentru selfie-uri.

La capitolul camere avem una principala de 40 MP, una de 8 MP telefoto cu stabilizare optica si una de 16 MP ultrawide, alaturi de obisnuitul senzor Time-of-Flight. Acestui terminal ii lipseste camera de selfie intrucat pentru a obtine o poza proprie, utilizatorul trebuie doar sa plieze telefonul.

Huawei au imbunatatit si balamaua Falcon Wing a lui Mate Xs, despre care spun ca este mai robusta si functioneaza mai bine. Procesorul este unul proprietar, model Kirin 990, care are capabilitati 5G, si este acompaniat de 8 GB de RAM. Stocarea standard este de 512 GB, iar cei care considera ca au nevoie de mai mult vor trebui sa cumpere un card Huawei Nano Memory (NM), disponibil in versiuni de pana la 256 GB.

Acumulatorul este unul de 4500 mAh si suporta incarcare rapida de 55W multumita adaptorului de priza inclus in pachet. Mate Xs vine cu Android 10 si interfata grafica Huawei EMUI 10, dar la fel, fara Google Mobile Services. Pretul este unul ridicat, asa cum ne asteptasem: cei care isi doresc un Huawei Mate Xs vor trebui sa cheltuie 2500€, telefonul fiind asteptat la distributie incepand cu luna martie.