Huawei Mate40 Pro ar putea veni cu sase camere

/, Blog, Huawei/Huawei Mate40 Pro ar putea veni cu sase camere

Huawei a confirmat faptul ca va lansa telefoanele din noua gama Mate40 pe 22 octombrie, dar nu a dat publicitatii detalii prea multe. In schimb, au aparut diverse “scurgeri” de informatii, mai mult sau mai putin voite, care au fost preluate de mai multi jurnalisti online, si care dezvaluie un detaliu suprinzator.

Astfel, a aparut pe Twitter o fotografie care pare sa infatiseze un modul de camere de forma hexagonala, care ar putea avea, asa cum banuiti, sase senzori. Nici un oficial Huawei nu a comentat asupra acestei imagini, insa mai multe surse par sa confirme faptul ca cel putin telefoanele din segmentul Pro vor avea capabilitati de filmare extinse, care sa le faca sa rivalizeze din punct de vedere calitativ cu camerele video dedicate.

Inca nu avem informatii despre tipurile de ecran Huawei pe care le vor folosi chinezii in noua gama. Unele voci spun ca gigantul chinez va mentine displayurile cu margini curbate, asa-numitul ecran “Waterfall”, dar alti analisti considera ca macar unul dintre noile Mate40 ar putea avea un ecran plat. Apple tocmai a renuntat la marginile curbate odata cu lansarea lui iPhone 12, iar acest trend ar putea fi urmat si de alti fabricanti.

In imaginile publicate apar si butoane fizice de volum, ceea ce inseamna ca Huawei a abandonat idea unor suprafete touch care sa le inlocuiasca. Cat priveste camerele, insa, nu ne-ar mira sa vedem ca Huawei opteaza pentru diferite ansambluri pentru versiunile de Mate40 pe care le va lansa. Aceasta abordare ar insemna o premiera pentru Huawei, dar si o ocazie pentru a-si diversifica intr-un mod sanatos oferta, ajutandu-si clientii sa opteze mai usor pentru telefonul monil care li se potriveste cel mai bine.