Huawei mentine planurile de a lansa P40 Pro

/, Blog, Huawei/Huawei mentine planurile de a lansa P40 Pro

Desi lansarea lui Mate 30 Pro i-a pus pe Huawei in oarecare dificultate, se pare ca producatorii chinezi nu au fost descurajati in construirea planurilor pentru flagshipurile ce vor urma. Mate 30 Pro a fost recent lansat in Spania dar in cantitati reduse, iar aceasta stare de lucruri pare sa afecteze toate pietele europene in care va ajunge acest terminal. Totusi Huawei sunt de neclintit in ceea ce priveste viitorul lui P40 si P40 Pro, compania lasand sa se inteleaga ca 2020 va aduce in productie acest terminal.

Potrivit unui articol publicat de The Information, Huawei ar intentiona sa inceapa vanzarile lui P40 si P40 Pro la scurt timp dupa anunturile oficiale legate de aceste telefoane. Daca urmarim calendarul lui Huawei pana acum, observam ca fabricantul face anunturile terminalelor premium undeva in luna martie, asa ca ne-am putea astepta ca primavara lui 2020 sa debuteze cu lansarea oficiala a seriei P40.

Desi nu au fost facute referiri la eventuale solutii pentru iesirea din criza comerciala generata de restrictiile impuse de catre guvernul Statelor Unite, The Information afirma ca planurile lui Huawei au ramas neschimbate in ceea ce priveste gama P40 a companiei.

Pana in acest moment nu exista decat supozitii legate de familia P40. Cele mai multe par a indica un procesor Kirin 990, acelasi ca cel folosit in Mate 30 Pro, poate si cu versiuni 4G si 5G. In ceea ce priveste tipul de ecran Huawei folosit, el ar putea fi acelasi ca cel utilizat pana acum in gama premium, cu marginile puternic curbate pe laterale si cu o crestatura minuscula in partea superioara.

Asta, daca Huawei nu va reusi sa puna la punct un sistem de recunoastere faciala similar cu Face ID al lui Apple, lucru destul de improbabil, sustinut si de absenta oricaror dezvaluiri in mediul online. Suntem curiosi in ce fel va modifica gigantul chinez modulul de camere, dat fiind ca cele deja existente sunt deja printre cele mai performante din industrie.

Totusi, avand in vedere ca Samsung pregatesc introducerea senzorului de 108MP pe seria S11, ne putem astepta ca Huawei sa aduca si ei ceva nou si poate chiar spectaculos pe piata.