Huawei P40 vine cu Wi-Fi 6+

/, Blog, Huawei/Huawei P40 vine cu Wi-Fi 6+

Ne asteptam ca Huawei sa dezvaluie in mod oficial noua serie de terminale P40 undeva in cursul lunii urmatoare. Cele mai recente noutati legate de aceste noi flagshipuri ale chinezilor se refera la faptul ca aceste terminale ar urma sa fie echipate cu tehnologie Wi-Fi 6+, o solutie dezvoltata de Huawei.

Fabricantul chinez a declarat ca va pune in vanzare si routere compatibile Wi-Fi 6+ incepand cu finalul lunii februarie, dar fara a face vreo referire la diferentele intre standardul deja existent, Wi-Fi 6 (802.11ax) si cel pe care planuieste sa il introduca.

Samsung, un alt mare producator asiatic a echipat deja unele telefoane cu capabilitati Wi-Fi 6. Este vorba despre phableturile Note10 si Note10+, dar si de cea mai recenta serie de flagshipuri, S20.

Ramane sa vedem care va fi realitatea in teste. Un oficial Huawei a declarat prin intermediul retelei Weibo ca telefoanele cu Wi-Fi 6 ar putea atinge viteze de transfer de 1200 Mbps, dar testarile au aratat ca valorile maxime s-au ridicat doar in jurul a 900 Mbps, ceea ce este dezamagitor, cu atat mai mult cu cat terminale mai vechi, precum Mate 20, au fost mai rapide.

Un alt aspect legat de acest nou standard este gradul de acceptare pe care il va avea. Producatorul chinez a inovat mult in domeniul telefoanelor mobile, de la camerele dezvoltate impreuna cu Leica la noile modele de ecran Huawei, dar cele mai recente propuneri sunt inca invaluite in incertitudine.

Nanocard-ul de memorie promovat de ei este unul din cele mai bune exemple, iar Wi-Fi 6+ i s-ar putea alatura. In cazul in care acest standard nu va fi adoptat la scara larga, el are sanse doar in piata chineza, ceea ce ar putea fi insuficient din punct de vedere al rentabilitatii per ansamblu.

Speram ca asteptarea nu va fi una de durata pana cand vom avea informatii concludente legate de capabilitatile Wi-Fi 6+. Oare se vor alatura si restul fabricantilor de routere acestui trend? Avand in vedere animozitatile dintre SUA si China, este de destul de putin probabil…