Huawei patenteaza telefonul fara butoane, dar cu camera integrata in ecran

/, Blog, Huawei/Huawei patenteaza telefonul fara butoane, dar cu camera integrata in ecran

LetsGoDigital au randat un posibil viitor telefon Huawei bazandu-se pe detaliile dezvaluite in cadrul unui dosar de patent depus de producatorul chinez si care a iesit la iveala cu putin timp in urma. De departe, cel mai important detaliu al acestei randari este faptul ca terminalul nu pare sa aiba decat un singur buton fizic, cel de blocare/pornire, in timp ce camera de selfie este integrata in noul tip de ecran Huawei.

Displayurile care acopera integral fata telefoanelor mobile sunt inca unul din telurile cele mai inalte ale fabricantilor. Cu toate acestea, nimeni nu a reusit inca sa obtina fotografii sau filmari de calitate decenta cu o camera in spatele ecranului telefonului mobil. Oppo chiar au realizat un asemenea tandem, dar fotografiile au fost slabe, asa ca a renuntat la designul acesta, urmand, ca si Xiaomi, sa incerce sa il perfectioneze.

Cat despre absenta butoanelor fizice, nici aceasta nu este o premiera absoluta. Extinderea ecranului peste marginile sasiului, cunoscuta drept designul “edge display”, a aparut acum multi ani la Samsung, dar acele zone tactile nu au fost intotdeauna cele mai comode pentru anumiti utilizatori. Se pare ca Huawei mizeaza in viitor pe aceasta abordare, care se potriveste destul de bine, e drept, cu muchiile absente ale ecranului.

Desi LetsGoDigital a randat doua modele, unul cu modulul principal de camere de forma rotunda, si unul cu camerele intr-o insula dreptunghiulara alungita pe verticala, inca nu suntem siguri daca Huawei pregateste intr-adevar mai multe asemenea telefoane.