Huawei Y9a se lanseaza cu un procesor Helio G80

/, Blog, Huawei/Huawei Y9a se lanseaza cu un procesor Helio G80

Huawei anunta un nou telefon din gama medie de pret, Y9a. Se stia deja de ceva timp despre lansarea lui, insa abia acum am intrat in posesia mai multor detalii tehnice. Unul din lucrurile care sar imediat in ochi este faptul ca acest telefon are un ecran Huawei fara crestatura sau perforatii, insa nu este vorba despre o camera integrata in display. Marginile ecranului de 6.63″ sunt minuscule, iar difuzorul a fost integrat in cea superioara, pentru un aspect mai uniform.

Procesorul este un Helio G80, iar versiunile disponibile sunt fie cu 6, fie cu 8 GB de RAM. Cea cu 8 GB de RAM va insa disponibila doar in tarile din Orientul Mijlociu, zona Asia-Pacific, precum si in cateva tari din Asia Centrala. Stocarea standard este de 128 GB, careia utilizatorii ii mai pot adauga maxim 256 GB cu un card Huawei Nano Memory. Y9a nu va fi compatibil 5G.

Camera de selfie este una de 16 MP si este de tip pop-up, in timp ce camerele principale, patru la numar, sunt grupate intr-o insula circulara. Senzorul de baza este unul de 64 MP, ajutat de un ultrawide de 8 MP, unul macro de 2 MP si unul de adancime, care are tot 2 MP. Huawei Y9a are stabilizare electronica a imaginii pentru filmari mai bune facute din mana.

Acumulatorul are o capacitate de 4300 mAh cu incarcare rapida de 22.5W, insa telefoanele cu 8 GB de RAM vor avea baterii de 4200 mAh si incarcare rapida de 40W, ambele avand un port USB-C. Chinezii au pastrat mufa jack stereo de 3.5mm, in timp ce scannerul de amprenta este pozitionat in lateral. Vor fi disponibile versiunile de culoare Space Silver, Sakura Pink si Midnight Black, cu un pret de aproximativ 200 de Euro pe piata Irakiana, unde se pare ca va aparea prima data.