Ikea lanseaza aplicatia de realitate augmentata Place

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Ikea lanseaza aplicatia de realitate augmentata Place

Ikea paseste in universul realitatii augmentate prin aplicatia Place. Aceasta aplicatie permite utilizatorilor sa experimenteze cum arata o serie de produse Ikea in propriile case, apartamente sau chiar gradini, fara a le cumpara mai intai.

Place ofera o reprezentare 3D foarte detaliata, permitand viitorilor clienti Ikea sa testeze felul in care anumite produse se potrivesc (sau nu) cu locul unde acestia ar intentiona sa le instaleze.

Aceasta aplicatie reprezinta un nou pas in teritoriul „try before you buy,” iar utilizatorii de terminale Android deja beneficiaza de un motor de cautare vizuala oferit de catre Grokstyle.

Ikea Place este disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS. Detinatorii de iPhone si iPad nu vor avea de asteptat mult timp pana cand va fi implementata si functia de cautare vizuala.

In acest moment, peste 1 milion de useri folosesc Place, dar ambitiile lui Ikea sunt mult mai mari. Unul din sefii departamentului digital al Ikea, Michael Valdsgaard, spera ca in curand, cat mai multi utilizatori de Android care au cumparat sau care intentioneaza sa cumpere produse ale companiei suedeze, sa utilizeze aplicatia. „Vrem sa vedem Place pe macar 100 milioane de telefoane Android,” adauga Valdsgaard.

E de la sine inteles ca in Ikea Place totul va arata cu atat mai bine cu cat ecranul telefonului pe care rulati aplicatia este mai performant. Asta inseamna ca aveti inca un motiv in plus sa va ganditi la achizitionarea unui terminal Andoid nou, sau sa vizitati un service GSM specializat pentru o inlocuire ecran telefon care sa il faca pe cel vechi sa arate ca nou.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.