iOS 13 valabil de la iPhone 7 in sus?

/, IOS, iPhone/iOS 13 valabil de la iPhone 7 in sus?

Desi Apple are o reputatie foarte buna pentru suportul software acordat terminalelor mai vechi, a sosit momentul ca unii posesori de iPhone, iPad si iPod sa isi ia ramas bun de noile generatii de firmware. Potrivit unor surse apropiate lui Apple, compania nord-americana va opri dezvoltarea de sisteme de operare dedicata telefoanelor anterioare lui iPhone 7.

Astfel, se pare ca iPhone 5S, 6, 6 Plus, a sasea generatie de iPod, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air and iPad Air 2 se opresc la iOS 12 in ceea ce priveste firmware-ul. Practic, nici unul din dispozitivele lansare de Apple pana in 2016 nu va mai fi suportat in iOS 13, facand astfel din iPhone 6s si 6s Plus cele mai “vechi” terminale pe care poate rula viitorul OS al celor din Cupertino, asta daca ele vor avea noroc.

Asta, cel putin in varianta sa originala, caci se pare ca cei care se ocupa de Jailbreak vor reusi pana la urma sa porteze iOS 13 si pe telefoanele si tabletele mai vechi. Asteptam in continuare confirmari legate de soarta altor device-uri Apple, cum ar fi iPhone SE, care se pare ca e cam in aceeasi oala cu iPhone 6s si asupra caruia inca planeaza incertitudini.

IOS 13 ar urma sa fie prezentat pentru prima data publicului la WWDC, conferinta care ar putea avea loc in luna iunie a acestui an, urmand apoi, in mod traditional, lansarea catre clienti la inceputul toamnei. Ramane de vazut cum vor evita Apple potentialele acuze ca incearca sa manipuleze vanzarile de telefoane noi prin introducerea unui sistem de operare care nu mai poate fi instalat pe anumite terminale. Cel putin dupa scandalul Batterygate, suntem siguri ca vor fi o sumedenie de ochi atintiti pe Apple, gata sa reactioneze la cel mai mic semn de incoerenta in politica lor de vanzare.

Daca nu sunteti atat de nerabdatori sa aveti instalat cel mai nou sistem de operare de la Apple, va puteti pastra insa telefoanele curente, fara nici o frica. Chiar dupa lansarea lui iOS 13, ele vor continua sa functioneze cu actualul OS, iar Apple pare ca si-a invatat lectia cu battery throttling. Eventual, le puteti duce la un service GSM pentru o inlocuire sticla iPhone care sa le redea aspectul frumos initial.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.